Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες έκαναν άσκηση ανακατάληψης Ιμίων - Free Sunday
Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες έκαναν άσκηση ανακατάληψης Ιμίων

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες έκαναν άσκηση ανακατάληψης Ιμίων

Για άσκηση ανακατάλυψης των Ιμίων έκαναν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή την έκτακτη άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την ονομασία «Πυρπολητής» που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα βορειοδυτικά της Ρόδου. Όπως αναφέρει ο Φιλελέυθερος Κύπρου, η άσκηση ήταν από τα βασικά θέματα στα τουρκικά ΜΜΕ και είναι ενδεικτικό πως ένα από τα μεγαλύτερα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια το NTV διέκοψε το πρόγραμμα του και μετέδωσε έκτακτο δελτίο με την είδηση της άσκησης. 

Μάλιστα την παρουσίασαν ως «Ανακατάληψη των Ιμίων», ενώ κατά τη διάρκεια της μετάδοσης της είδησης προβάλλονταν πλάνα αρχείου από στρατιωτικές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε Τετάρτη, στα βορειοδυτικά της Ρόδου, ήταν να δοκιμαστεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν ένα ακραίο σενάριο στο Αιγαίο, όπως η ανακατάληψη μιας βραχονησίδας. 

Η άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (μετά τις 2 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.Η άσκηση αποφασίστηκε σε συνεννόηση με τη στρατιωτική ηγεσία και κοινοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (μετά τις 2 τα μεσάνυχτα) σε όλες τις εμπλεκόμενες μονάδες του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων. 

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ο επίτιμος Αρχηγός του Γενικoύ Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) Μιχάλης Κωσταράκος και επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. ευχήθηκε μέσω twitter «καλή επιτυχία» στην άσκηση σημειώνοντας πως «η αποτροπή αποτελεί βασικό συστατικό» του ελληνικού αμυντικού δόγματος.