«Έφυγε» ο ανεπανάληπτος εκπαιδευτής του «Full Metal Jacket» (Photos, Video) - Free Sunday
«Έφυγε» ο ανεπανάληπτος εκπαιδευτής του «Full Metal Jacket» (Photos, Video)

«Έφυγε» ο ανεπανάληπτος εκπαιδευτής του «Full Metal Jacket» (Photos, Video)

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο Ρ. Λι Έρμεϊ, ο ηθοποιός που με την παρουσία του είχε «σφραγίσει» την συγκλονιστική αντιπολεμική ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Full Metal Jacket».

ermey 3

Στην ταινία αυτή, που αποτέλεσε και το ρόλο της ζωής του και του έδωσε υποψηφιότητα Β' Ανδρικού Ρόλου στα Όσκαρ του 1988, ο Έρμεϊ ουσιαστικά έπαιξε τον... εαυτό του, καθώς πριν στραφεί στην ηθοποιία ήταν λοχίας εκπαιδευτής των πεζοναυτών στις ΗΠΑ.

ermey 2

Μάλιστα, αποστρατεύτηκε τιμητικά το 1972, λόγω τραυματισμού του στον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ η πρώτη του ενασχόληση με τον κινηματογράφο ήρθε στο περίφημο «Αποκάλυψη Τώρα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα, όπου έπαιξε έναν μικρό ρόλο.

eremy 1

Το 1987 ο Έρμεϊ επιλέχθηκε από τον Κιούμπρικ για να υποδυθεί τον εκπαιδευτή λοχία Χάρτμαν στο «Full Metal Jacket». Μάλιστα, ο γνωστός τελειομανής Κιούμπρικ εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τον Έρμεϊ που τον άφησε να αυτοσχεδιάζει τις ατάκες του.

Ο Έρμεϊ συνολικά έπαιξε σε 55 ταινίες και δεκάδες διαφημιστικά. Τα αίτια του θανάτου του δεν έγιναν γνωστά από την οικογένειά του.