O Ερντογάν ενσωματώνει στο κόμμα του τον εθνικιστικό ισλαμικό χώρο - Free Sunday
O Ερντογάν ενσωματώνει στο κόμμα του τον εθνικιστικό ισλαμικό χώρο

O Ερντογάν ενσωματώνει στο κόμμα του τον εθνικιστικό ισλαμικό χώρο

Την συμμετοχή του Κόμματος της Μεγάλης Ένωσης (BBP - Büyük Birlik Partisi) στον συνασπισμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του κόμματος εθνικιστικού κινήματος (MHP), στις επερχόμενες εκλογές της 24ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ηγέτης του ΒΒΒ, Μουσταφά Ντεστιτζί.

«Εμείς ως BBP θα λάβουμε μέρος σε αυτή τη συμμαχία, το BBP βρίσκεται με την «Λαϊκή Συμμαχία», δήλωσε ο Destici σε δημοσιογράφους στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ διευκρινίζοντας όμως ότι θα ζητηθεί και η άποψη των επαρχιακών επιτροπών του κόμματος.

«Για να τεθεί σε ισχύ το νέο σύστημα, οι προσεχείς εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την έναρξη του νέου συστήματος. Θα είμαστε στο πεδίο με όλα τα στελέχη μας τόσο για τον υποψήφιο πρόεδρο όσο και για την "Λαϊκή Συμμαχία"», είπε, ο κ.Ντεστίτζι, ο οποίος χαρακτήρισε “σωστή” την απόφαση του πρώην Προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ, να μη θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.


Πριν από δύο μήνες, ο κ.Ντεστιτζί, το κόμμα του οποίου κινείται στον εθνικιστικό ισλαμικό χώρο και αποτελείται από πρώην μέλη του κόμματος του κ.Μπαχτσελί, με αφορμή το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, είχε πει ότι «με τη βοήθεια του Θεού, αυτή η σημαία που έκαψαν και προσέβαλαν θα κυματίσει ξανά στην Αθήνα».