Η πρωθυπουργός της Ν.Ζηλανδίας γέννησε σε δημόσιο μαιευτήριο και θα πάρει άδεια μητρότητας 6 εβδομάδων - Free Sunday
Η πρωθυπουργός της Ν.Ζηλανδίας γέννησε σε δημόσιο μαιευτήριο και θα πάρει άδεια μητρότητας 6 εβδομάδων

Η πρωθυπουργός της Ν.Ζηλανδίας γέννησε σε δημόσιο μαιευτήριο και θα πάρει άδεια μητρότητας 6 εβδομάδων

Ενα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3,3 κιλών έφερε στον κόσμο σήμερα το πρωί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν στο κρατικό μαιευτήριο της πόλης του Όκλαντ

Η κυρία Αρντερν είναι η δεύτερη εν ενεργεία πρωθυπουργος που γίνεται μητέρα μετά την πρωθυπουργό του Πακισταν το 1990, Μπεναζίρ Μπούτο το 1990, και σύμφωνα με ανακοίνωσή που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο της Νέας Ζηλανδίας, όλα πήγαν καλά, η μητέρα και μωρό χαίρουν άκρας υγείας.

Η πρωθυπουργός θα λάβει άδεια μητρότητας έξι εβδομάδων, στο διάστημα των οποίων θα την αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Oυίνστον Πίτερς, αν και όπως διευκρίνισε θα παραμείνει ενεργή διαβάζοντας κυβερνητικά έγγραφα από το σπίτι. Αυτό είναι το πρώτο παιδί της Τζασίντα Άρντερν και του συντρόφου της, τηλεοπτικού παρουσιαστή, Κλαρκ Γκέιφορντ.

«Αισθάνομαι τόσο χαρούμενη και ευγνώμων για τις ευχές και την αγάπη από τόσο πολύ κόσμο», έγραψε η κυρία Αρντερν στον λογαριασμό της στο Instagram, όπου ανάρτησε ανεβάζοντας και μια φωτογραφία της οικογένειας. Η Τζασίντα Άρντερν, εξελέγη πρωθυπουργός στις 26 Οκτωβρίου του 2017 και έξι ημέρες μετά έμαθε ότι κυοφορεί.