Η κυπριακή αστυνομία καθησυχάζει για τον κίνδυνο εντυπωσιακών τρομοκρατικών επιθέσεων - Free Sunday
Η κυπριακή αστυνομία καθησυχάζει για τον κίνδυνο εντυπωσιακών τρομοκρατικών επιθέσεων

Η κυπριακή αστυνομία καθησυχάζει για τον κίνδυνο εντυπωσιακών τρομοκρατικών επιθέσεων

Την καθησυχαστική διαβεβαίωση ότι «από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνεται ότι δεν ευσταθεί και δεν συντρέχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας», σε σχέση με δημοσίευμα της «Daily Star Sunday» ότι η Κύπρος μαζί με άλλες χώρες είναι δυνητικός στόχος τρομοκρατών, έδωσε η κυπριακή αστυνομία.

Σε ανακοίνωση η Αστυνομία αναφέρει ότι το δημοσίευμα, στην ιστοσελίδα Mail Online, της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, αλλά και της «Daily Star Sunday», «έχει διερευνηθεί άμεσα από την Αστυνομία, σε συνεργασία και με υπηρεσίες άλλων χωρών και διεθνών οργανισμών».

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών ασφαλείας από αποκρυπτογραφημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και ενημέρωση από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η Βρετανίδα Ισλαμίστρια Σαμάνθα Λιουθγουέιτ, γνωστή ως «Λευκή Χήρα», έχει στρατολογήσει έως και 30 γυναίκες για να επιτεθούν σε δημοφιλή θερινά θέρετρα.

Κάποιες από αυτές πιστεύεται ότι είναι γυναίκες από τη Δύση που έχουν ασπαστεί το ακραίο Ισλάμ και φέρονται να έχουν εκπαιδευθεί στην κατασκευή και πυροδότηση γιλέκων αυτοκτονίας.

Μεταξύ των δυνητικών στόχων αναφέρονται επίσης τα μεσογειακά παράλια της Ισπανίας, η Ελλάδα, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά, αλλά και παραλιακοί προορισμοί στη Βρετανία.

Η βρετανική ΜΙ5 φέρεται να πιστεύει πως μέλη του ISIS και της Αλ Κάιντα θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποια «θεαματική» επίθεση αυτό το καλοκαίρι.

Η 34χρονη Λιουθγουέιτ μεγάλωσε στο Έιλσμπερι της νότιας Αγγλίας, ασπάστηκε το Ισλάμ ως έφηβη και αργότερα παντρεύτηκε τον Ισλαμιστή Ζερμαίν Λίντσεϊ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στις οποίες συμμετείχε στο Λονδίνο τον Ιούλιο του 2005.