Ο υπό έρευνα πρώην δικηγόρος του Τραμπ στρέφεται στους Δημοκρατικούς - Free Sunday
Ο υπό έρευνα πρώην δικηγόρος του Τραμπ στρέφεται στους Δημοκρατικούς

Ο υπό έρευνα πρώην δικηγόρος του Τραμπ στρέφεται στους Δημοκρατικούς

Σε πλήρη διάσταση οδηγούνται οι σχέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον πρώην προσωπικό του δικηγόρο, Μάικλ Κόεν.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Good Morning America», ο δικηγόρος του, Λάνι Ντέιβις, ο Κόεν «άρχισε να κάνει μία στροφή στην ζωή του» από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν αιφνιδιαστικά, την οικία, το γραφείο του κι ένα δωμάτιο ξενοδοχείου το οποίο χρησιμοποιούσε.

Από εκείνες τις έρευνες, οι αρχές κατάσχεσαν ηχογραφημένες συνομιλίες, έγγραφα κι άλλο υλικό που είναι σχετικό με την επαγγελματική σχέση συνεργασίας που είχε ο Κόεν με τον πρόεδρο Τραμπ.

Η επιλογή του Ντέηβις, ο οποίος έχει διατελέσει υποστηρικτής της Χίλαρι Κλίντον στις εκλογές του 2016, αποτελεί μία αμφιλεγόμενη επιλογή, καθώς δίνει πολιτικά επιχειρήματα στην πλευρά Τραμπ.

Ο Κόεν τελεί υπό έρευνα από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη και τον ειδικό ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μάλερ, στην έρευνα που διεξάγει για την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Αρχικά εξέταζε το ενδεχόμενο να εκπροσωπήσει ο ίδιος τον εαυτό του στην δικαστική διαμάχη σχετικά με το υλικό που κατασχέθηκε από τις επιδρομές του FBI, στους ιδιωτικούς κι επαγγελματικούς του χώρους, τον Απρίλιο, αλλά τελικά κατέληξε να αναθέσει την υπόθεση στον βετεράνο δικηγόρο Στέφαν Ράιαν, με τον οποίο αρχικά συνεργάστηκε τον Ιούνιο του 2017, προκειμένου να τον βοηθήσει στην υπόθεση της έρευνας με την Ρωσία.

Ο Ντέιβις εντάχθηκε στην ομάδα νομικών του Κόεν το καλοκαίρι, μαζί με τον Γκάι Πετρίλο, που είναι πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εγκληματολογίας της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, στην οποία κι ανήκει το Μανχάταν.

Ενδεικτικό των προθέσεων του κ.Ντέηβις είναι ένα βιβλίο το οποίο είχε εκδώσει το 1999 με τίτλο: «Η Αλήθεια που Πρέπει να Ειπωθεί: Πες την Νωρίς, Πες την Όλη, Πες την Εσύ».

«Περιγράφει την συνταγή γι’ αυτό ακριβώς που κάνει τώρα. Μην αφήνεις τους άλλους να καθορίσουν τους όρους της συζήτησης, να τους καθορίσεις εσύ», υπενθύμισε ο υπεύθυνος Τύπου επί προεδρίας του Μπιλ Κλίντον, Μάικ ΜακΚούρι.

Σε δήλωση του στο Politico, κ.Ντέηβις ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι ο κ.Κόεν συνεργάζεται με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη ή με τον Μάλερ και περιορίστηκε να πεί ότι ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ, «έχει δεσμευτεί να πει την αλήθεια, σε όποιον ρωτάει».

«Θα πει την αλήθεια και η αλήθεια, είναι με το μέρος του», είπε ο κ.Ντέιβις, για τον οποίο υποστηρικτές του Τραμπ υπενθυμίζουν ότι είχε σχέσεις με την κ.Κλίντον.

«Τι είδους δικηγόρος είναι αυτός που ηχογραφεί τον πελάτη του; Τόσο λυπηρό»!, έγραψε χθες στο twitter, o πρόεδρος Τραμπ, ο νέος προσωπικός δικηγόρος του οποίου, Ρούντολφ Τζιουλιάνι, χαρακτήρισε την ανάθεση στον Ντέηβις «έναν παράξενο γάμο».