Προϋποθεση για τον Τραμπ η αποφυλάκιση του πάστορα Μπράνσον απο την Τουρκία - Free Sunday
Προϋποθεση για τον Τραμπ η αποφυλάκιση του πάστορα Μπράνσον απο την Τουρκία

Προϋποθεση για τον Τραμπ η αποφυλάκιση του πάστορα Μπράνσον απο την Τουρκία

Την απελευθέρωση του κρατούμενου στην Τουρκία Αμερικανού πάστορα, Μπράνσον απαιτεί η Ουάσιγκτον, όπως προκύπτει από διαρροές μετά από τη συνάντηση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον, Σερντάρ Κιλίτς.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Κίλιτς και επικεντρώθηκε στον κρατούμενο πάστορα.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των όσων συζητήθηκαν, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, ο Μπόλτον δεν παρουσίασε καμία εναλλακτική διαπραγματευτική πρόταση προς την Τουρκία και δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο θέμα του Μπράνσον.

Το πρακτορείο εκτιμά ότι η αντιπαράθεση Ουάσινγκτον-Άγκυρας θα συνεχιστεί.

Ο Αμερικανός πάστορας, που δικάζεται στην Τουρκία με κατηγορίες για τρομοκρατία, προσέφυγε και πάλι σε τουρκικό δικαστήριο ζητώντας να αρθούν η κατ' οίκον κράτηση και η ταξιδιωτική απαγόρευση που του έχουν επιβληθεί, δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του στο πρακτορείο Ρόιτερ.

.Στο έγγραφο της προσφυγής, το οποίο είδε το Ρόιτερ, αναφέρεται πως το δικαστήριο πρέπει να σταματήσει οποιεσδήποτε μη νόμιμες πολιτικές παρεμβάσεις και να άρει τις προβλέψεις δικαστικού ελέγχου που έχουν επιβληθεί στον Άντριου Μπράνσον.

Στις 9 Αυγούστου η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει ότι «η πρόοδος που θέλουμε να γίνει είναι να επιστρέψει στο σπίτι του ο πάστορας Μπράνσον»