Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις κυρώσεις, λέει η Άγκυρα μετά τις νέες απειλές Τραμπ - Free Sunday
Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις κυρώσεις, λέει η Άγκυρα μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις κυρώσεις, λέει η Άγκυρα μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Τουρκία συμπεριέλαβε στις χώρες που εκμεταλλευόντουσαν τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Τραμπ, σε νέα επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Άγκυρας, με ανάρτηση του στο twitter.

Στην ανάρτηση, ο κ.Τραμπ, προχωρά και σε νέες απειλές για “περικοπές”, τις οποίες δεν διευκρινίζει, στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η απελεύθερωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Η ανάρτηση του κ.Τραμπ έχει ως εξής: «Η Τουρκία για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις ΗΠΑ. Τώρα κρατάνε τον θαυμάσιο χριστιανό πάστορα, ο οποίος για τη χώρα μας είναι ένας σημαντικός πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου, αλλά κάνουμε περικοπές στην Τουρκία».

Χθες Πέμπτη,  σύμφωνα με το Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, ότι η Ουάσινγκτον έχει περισσότερες κυρώσεις έτοιμες εάν η Τουρκία αρνείται να απελευθερώσει τον πάστορα Μπρόνσον.

Λίγό νωρίτερα, ο Προέδρος  Ντόναλντ Τράμπ, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στο Λευκό Οίκο, είχε πει ότι η Τουρκία «δεν έχει αποδειχθεί καλή φίλη».

«Απαντήσαμε σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», δήλωσε η Υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, Ρουχσάρ Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Πρόκειται για την ίδια υπουργό, η οποία πριν μερικές ημέρες εκλιπαρούσε τον Αμερικανό πρόεδρο να επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όταν αύξησε τους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο.«Επανειλημμένες προσπάθειες να διαβιβάσουμε στην αμερικανική κυβέρνηση ότι κανένα από τα δηλωμένα κριτήρια που οδήγησαν στους αμερικανικούς δασμούς δεν είναι εφαρμοστέα για την Τουρκία, έχουν μέχρι τώρα αποδειχθεί άκαρπες», είχε αναφέρει με ανακοίνωσή της η υπουργός.

«Εντούτοις, εκλιπαρούμε τον πρόεδρο Τραμπ να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – αυτό μπορεί και πρέπει να επιλυθεί μέσα από διάλογο και συνεργασία», σημείωσε.