O δικηγόρος του Λευκού Οίκου συνεργάζεται στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη - Free Sunday
O δικηγόρος του Λευκού Οίκου συνεργάζεται στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη

O δικηγόρος του Λευκού Οίκου συνεργάζεται στην έρευνα για τη ρωσική ανάμειξη

Σε δική του εντολή αποδίδει την “πλήρη συνεργασία” του νομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Μακ Γκαν, με τον ειδικό εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεκλογική περίοδο του 2016, ο πρόεδρος Τραμπ, σε ανάρτηση του στο twitter λίγη ώρα αφότου δημοσίευμα στους New York Times ανέφερε ότι ο ΜακΓκαν «συνεργάσθηκε ευρέως» με την έρευνα κατά τη διάρκεια τουλάχιστον τριών συναντήσεών του με τους ερευνητές διάρκειας 30 ωρών.

«Επέτρεψα στον νομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν και σε άλλα μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου να συνεργασθούν πλήρως με τον ειδικό εισαγγελέα», αναφέρει στο tweet του ο Τραμπ, ο οποίος σε δεύτερη ανάρτηση αρνείται τόσο ότι υπήρξε ανάμειξη, όσο και παρακώλυση.«Επιπλέον παραδώσαμε αμέσως πάνω από ένα εκατ. σελίδες εγγράφων. Είναι το πιο διαφανές στην Ιστορία. Καμία ανάμειξη. Καμία παρακώλυση. Κυνήγι μαγισσών», προσθέτει στο μήνυμά του ο πρόεδρος.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο ΜακΓκαν κατέθεσε «λεπτομερείς αναφορές» για επεισόδια σχετικά με το ερώτημα εάν ο Τραμπ προσπάθησε να παρακωλύσει την έρευνα της δικαιοσύνης και ιδιαίτερα για τις υποψίες ότι ο πρόεδρος προσπάθησε να απολύσει τον Μιούλερ, όπως και για τις δηλώσεις και πράξεις του Τραμπ όταν απέλυε τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.Η εφημερίδα εκφράζει τις αμφιβολίες της κατά πόσο ο πρόεδρος έχει πληροφορηθεί το εύρος της συνεργασίας του νομικού συμβούλου και χαρακτηρίζει σπάνιο το γεγονός ότι ένας νομικός σύμβουλος να είναι τόσο ανοικτός με τους ερευνητές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ.Μακ Γκαν φέρεται να είχε απειλήσει να παραιτηθεί όταν ο πρόεδρος Τραμπ του είχε ζητήσει να προχωρήσει με την απόλυση του Μιούλερ τον Ιούνιο του 2017 και φέρεται να έχει αναμειχθεί σε πολλές προσπάθειες του προέδρου να ελεγχθεί η έρευνα.