To Κατάρ προσφέρει σωσίβιο στον Ερντογάν που απειλεί ξανά «εχθρούς και προδότες» - Free Sunday
To Κατάρ προσφέρει σωσίβιο στον Ερντογάν που απειλεί ξανά «εχθρούς και προδότες»

To Κατάρ προσφέρει σωσίβιο στον Ερντογάν που απειλεί ξανά «εχθρούς και προδότες»

Συμφωνία ανταλλαγής συναλλάγματος υπέγραψαν οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών του Κατάρ και της Τουρκίας, έτσι ώστε να αποκτήσει η δεύτερη ρευστότητα και να στηριχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Τουρκίας.

Η συμφωνία υπεγράφη την Παρασκευή αλλά η Κεντρική Τράπεζα του Κατάρ την ανακοίνωσε την Κυριακή, ενώ μένει να υλοποιηθεί και η δέσμευση της Ντόχα ότι θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια για να τονώσει την τουρκική οικονομία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα εγκαθιδρυθεί μια αμφίδρομη γραμμή ανταλλαγής συναλλάγματος.

Ενισχυμένος από τη συμφωνία, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν στο μήνυμα που απηύθυνε στον τουρκικό λαό για την γιορτή των Θυσιών (Kurban Bayramι), απέδωσε τα οικονομικά προβλήματα «σε ένα οργανωμένο σχέδιο των ΗΠΑ» και προανήγγειλε νέες διώξεις εναντίον «των τρομοκρατών και εγχώριων προδοτών» που βοηθούν τους εχθρούς της χώρας να την καταστρέψουν.

«Στις κακές μέρες μπορούμε να είμαστε ενωμένοι, να ενεργούμε σαν μία καρδιά, σαν μία γροθιά και κάθε επίθεση ή κάθε απόπειρα πραξικοπήματος των τελευταίων χρόνων έχει αντιμετωπιστεί. Ο σκοπός τους είναι ένας: να κάνουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό να γονατίσει, να σκλαβωθεί. Εμείς όμως είμαστε λαός που προτιμάμε τη γροθιά από το να σκύψουμε το κεφάλι. Πολύ σύντομα αυτοί που πιστεύουν ότι θα καταφέρουν την Τουρκία να παραδοθεί χρησιμοποιώντας την συναλλαγματική ισοτιμία, θα συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κάνει μεγάλο λάθος», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος κατέληξε:

«Απαντάμε σε κάθε επίθεση ενάντια στην ελευθερία μας, τα σύμβολά μας και τη σημαία μας με την ίδια αποφασιστικότητα και εγρήγορση».