Νέες αμερικανικές προειδοποιήσεις στη Ρωσία - Free Sunday
Νέες αμερικανικές προειδοποιήσεις στη Ρωσία

Νέες αμερικανικές προειδοποιήσεις στη Ρωσία

Στην διερεύνηση του πολιτικού τοπίου της Ουκρανίας για να αποφασιστεί κατά πόσο θα υποστηριχθεί η επανεκλογή Ποροσένκο στην προεδρία, αποδίδει η Μόσχα την επίσκεψη του συμβουλου εθνικής ασφάλειας του προέδρου Τραμπ, Τζον Μπόλτον στο Κίεβο.

Επισήμως η επίσκεψη Μπόλτον, στην Ουκρανία χαρακτηρίζεται εθιμοτυπική για να παρακολουθήσει την στρατιωτική παρέλαση για την 27η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο κ.Μπόλτον, μετα τη συνάντηση που είχε στη Γενεύη με τον ρώσο ομόλογό του, Νικολάι Πατρούσεφ, προειδοποίησε την Μόσχα να μην επιχειρήσει να αναμιχθεί στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές.

“Κατέστησα σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε καμία ανάμιξη το 2018 και ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να το αποτρέψουμε”, είπε ο κ.Μπόλτον, ο οποίος ανέδειξε και το θέμα του Ολέγκ Σεντσόφ, του ουκρανού σκηνοθέτη, ο οποίος εκτίει ποινλη 20ετούς φυλακισης στην Ρωσία μετά την καταδίκη του για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά η Ουάσιγκτον αποδίδει τις διώξεις στο γεγονός ότι αντιτάχθηκε στην προσάρτηση της Κριμαίας.