Προσωπική δέσμευση Ερντογάν για πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας Κασόγκι - Free Sunday
Προσωπική δέσμευση Ερντογάν για πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας Κασόγκι

Προσωπική δέσμευση Ερντογάν για πλήρη εξιχνίαση της δολοφονίας Κασόγκι

Τη δέσμευση ότι θα αποκαλύψει την πλήρη αλήθεια για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη, ανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τίποτα που σχετίζεται με αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει κρυφό. Και νομικά η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους. Αυτός είναι ο τελικός σκοπός, το χρέος και η ευθύνη μας να ρίξουμε άπλετο φως. Δεν τίθεται θέμα να να μην λυθεί αυτός ο γρίφος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Μέχρι στιγμής, η Σαουδική Αραβία μετά τις διεθνείς πιέσεις αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο δημοσιογράφος έχασε τη ζωή του εντός της πρεσβείας, αλλά ως αποτέλεσμα συμπλοκής που είχε με τους ανθρώπους που είχαν σταλεί για να τον ανακρίνουν και όχι επειδή δολοφονήθηκε από αυτούς.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία, όμως, υπάρχουν στοιχεία και ηχητικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι διαμελίστηκε από ομάδα επίλεκτων πρακτόρων, ενώ ήταν ακόμη ζωντανός και στη συνέχεια η σορός του θάφτηκε σε 3 διαφορετικές δασικές περιοχές.

Το τελευταίο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι οι δολοφόνοι του Κασόγκι, είχαν έτοιμο και σωσία του Κασόγκι ο οποίος κατεγράφη από τις κάμερες να βγαίνει από το προξενείο, αφού ο δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί.