Το ερωτικό τρίγωνο που τάραξε τα νερά της Γουόλ Στριτ - Free Sunday
Το ερωτικό τρίγωνο που τάραξε τα νερά της Γουόλ Στριτ
Εβδομήντα δισ. δολάρια θα κοστίσει το πιο ακριβό ίσως διαζύγιο στην ιστορία, μεταξύ του Τζεφ Μπέζος και της συζύγου του Μακένζι.

Το ερωτικό τρίγωνο που τάραξε τα νερά της Γουόλ Στριτ

Ο Τζεφ Μπέζος γράφει τη δική του ιστορία ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία η οποία υπολογίζεται στα 140 δισ. δολάρια. Ο διάσημος ιδρυτής της Amazon και της εταιρείας Blue Origin από το 1998, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και του διαδικτύου, απέκτησε αμύθητη περιουσία, η οποία του επέτρεψε να ασκεί επιρροή, εκτός από την παγκόσμια οικονομία, και στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Το 2013 ο Μπέζος αγόρασε έναντι 250 εκατ. δολαρίων την εφημερίδα «Washington Post», η οποία άσκησε δριμεία κριτική στον Πρόεδρο Τραμπ τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας όσο και κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Τον Ιούλιο του 2018 το οικονομικό περιοδικό «Forbes» χαρακτήρισε τον Μπέζος ως τον «πλουσιότερο άνθρωπο στη σύγχρονη ιστορία», λίγους μήνες μετά, ωστόσο, η περιουσία του, όπως όλα δείχνουν, θα μειωθεί στο μισό εξαιτίας του… «ζωντανού κοριτσιού» του, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος την ακριβή ερωμένη του στα προσωπικά του μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Lauren Sanchez adjusted

Η πέτρα του σκανδάλου

Πριν από λίγες ημέρες ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη είδε πολλά ερωτικά μηνύματα που είχε στείλει στην εκρηκτική 49χρονη ερωμένη του Λόρεν Σάντσεζ να βγαίνουν στη δημοσιότητα. Μαζί με αυτά και φωτογραφίες γυμνές του ίδιου τις οποίες η Σάντσεζ είχε αποστείλει σε φίλο της με σκοπό να αποδείξει ότι έχει σχέση με τον Μπέζος. Το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «National Enquirer», που παρακολουθούσε μήνες τις κινήσεις του Μπέζος, κατόρθωσε να συγκεντρώσει όλες τις απαιτούμενες αποδείξεις, μηνύματα και φωτογραφίες, τα οποία πρόσφερε απλόχερα στο αδηφάγο κοινό, αναγκάζοντας τον Μπέζος να ανακοινώσει δημόσια τον χωρισμό του από την επί 25 έτη σύζυγό του Μακένζι Μπέζος. Η τελευταία, ως απατημένη σύζυγος και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, δικαιούται τη μισή περιουσία του, καθώς όταν ο Μπέζος ίδρυσε την Amazon ήταν ήδη παντρεμένος μαζί της, ενώ η Μακένζι στην αρχή εργαζόταν και στο λογιστήριο της εταιρείας.

Με 70 δισ. δολάρια, που αναμένεται να πάρει η Μακένζι Μπέζος, θα γίνει η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και τη χρυσή κληρονόμο της L’Oréal, ενώ ο Τζεφ Μπέζος αναμένεται να πέσει τουλάχιστον 5 θέσεις από την κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Το δε διαζύγιό τους αναμένεται να κατακτήσει την κορυφή της λίστας με τα ακριβότερα του κόσμου.

Πτώση μετοχών στην Amazon – Χλευασμός από Τραμπ

Το σκάνδαλο που ξέσπασε δεν περιορίστηκε στα «εν οίκω» του Μπέζος αλλά έλαβε ευρύτερες διαστάσεις. Η μετοχή της Amazon σημείωσε σημαντική πτώση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε τέτοιον βαθμό που οι μέτοχοι θορυβήθηκαν και έσπευσαν να βρουν λύσεις προκειμένου να περιορίσουν την κρίση.

Οι ιθύνοντες της εφημερίδας «Washington Post» επίσης εξεπλάγησαν από την αποκάλυψη, χωρίς να μπορούν να περιορίσουν τις διαρροές του σκανδαλοθηρικού Τύπου των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Τραμπ, άσπονδος εχθρός του Μπέζος, έγραψε στο Twitter: «Πολύ λυπήθηκα όταν έμαθα ότι ο Τζεφ “Μπόζο” καταστράφηκε από έναν ανταγωνιστή του, του οποίου το ρεπορτάζ κατά την άποψή μου είναι πολύ πιο ακριβές από εκείνο της εφημερίδας συμφερόντων του, της Washington Post της Amazon. Ελπίζω η εφημερίδα να περάσει σύντομα σε καλύτερα και πιο υπεύθυνα χέρια». Το περιοδικό «National Enquirer», που αποκάλυψε την εξωσυζυγική σχέση του Μπέζος μαζί με τις πιπεράτες λεπτομέρειες, ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Προέδρου των ΗΠΑ, δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που έσπευσαν να δηλώσουν πως η προσπάθεια χλευασμού και αμαύρωσης της φήμης του Μπέζος κρύβει πολιτικό δάκτυλο. Όπως και να ’χει ωστόσο, το ρεπορτάζ ήταν ακριβές και τα μηνύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας καυτά: «Αγαπώ τα πάντα πάνω σου. Αγαπώ το γεγονός ότι η τελευταία σου selfie με βγάζει εκτός εαυτού. Είμαι τρελός για σένα. Θέλω να σε μυρίζω και να σε αγγίζω. Ξέρω ότι είσαι ό,τι πρέπει για μένα, ότι ταιριάζουμε».

Μαζί δημόσια

Ο Τζεφ Μπέζος γνώρισε τη 46χρονη τότε πέτρα του σκανδάλου το 2016 σε ένα επίσημο δείπνο. Η Λόρεν Σάντσεζ ήταν εκεί με τον επί 10 χρόνια σύζυγό της Πάτρικ Ουάιτσελ, τον πλουσιότερο και πιο ισχυρό ατζέντη του Χόλιγουντ. Η πληθωρική Σάντσεζ τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε ασήμαντες τηλεοπτικές εκπομπές στις ΗΠΑ, η εμφάνισή της ωστόσο δεν την άφηνε να περνά απαρατήρητη. Ο Μπέζος για κάποιο χρονικό διάστημα έγινε κολλητός φίλος με τον σύζυγο της Σάντσεζ, ώσπου το 2017 Μπέζος και Σάντσεζ άρχισαν εξορμήσεις οι δυο τους σε εξωτικά μέρη με το πολυτελές τζετ του πρώτου. Σύμφωνα με το «National Enquirer», κανένας από τους απατημένους συζύγους δεν γνώριζε για τη σχέση, ενώ τις λεπτομέρειες του παράνομου δεσμού αποκάλυψε ακούσια η ίδια η Σάντσεζ, η οποία έστειλε αποκαλυπτικές φωτογραφίες του Μπέζος σε κοντινό της πρόσωπο, το οποίο τις διοχέτευσε στον Τύπο.

Παρά τα δημοσιεύματα, παρά το σκάνδαλο, το παράνομο ζευγάρι αποδεικνύεται αρκετά δυνατό στις βολές του Τύπου. Ο Μπέζος και η ερωμένη του δημοσιοποίησαν τη σχέση τους πριν από μερικές ημέρες, μάλιστα εθεάθησαν δημοσίως να γευματίζουν σε γνωστό εστιατόριο της Ουάσινγκτον.

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος, πάντως, προσπαθεί να περιορίσει το σκάνδαλο διατηρώντας χαμηλό προφίλ στα μίντια, ενώ τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως δεν έχει πρόθεση να μην ικανοποιήσει οικονομικά την πρώην σύζυγό του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του, η οποία φημολογείται ότι γνώριζε για τον παράνομο δεσμό εδώ και μερικούς μήνες.

Τα 70 δισ. δολάρια που θα λάβει θα κάνουν τη Μακένζι Μπέζος, εκτός από την πιο πλούσια, ίσως και την πιο περιζήτητη χωρισμένη γυναίκα στον κόσμο.