Στη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ - Free Sunday
Στη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Στη φυλακή ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Ποινή φυλάκισης τριών ετών και 11 μηνών, επέβαλε δικαστήριο της πόλης Αλεξάντριας στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, στον Πολ Μάναφορτ, διευθυντή για μικρό χρονικό διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για οικονομική απάτη.

Ήταν η πρώτη από μία σειρά δικών, οι οποίες προέκυψαν από την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς.

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν συνδέεται άμεσα με την ανάμειξη αλλά o Μάναφορτ, πρώην λομπίστας, και άλλοτε ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ουάσινγκτον, θα πληρώσει πρόστιμο 50.000 δολαρίων και θα επιστρέψει στο αμερικανικό δημόσιο ποσό που ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια δολάρια.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα για την οικογένειά μου και για μένα», είπε ο Μαναφορτ, απευθυνόμενος στην έδρα πριν ακούσει την καταδίκη του, από την οποία ζήτησε συμπόνια.

«Το να πω ότι αισθάνομαι ταπεινωμένος και ντροπιασμένος θα ήταν πολύ λίγο», σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News είπε και υποστήριξε ότι η ζωή του έχει γίνει «συντρίμμια» από προσωπική, επαγγελματική και οικονομική σκοπιά.

Η ποινή που του επιβλήθηκε στον Μάναφορτ, που σύντομα κλείνει τα 70 του, είναι αρκετά μικρότερη από αυτή που πρότειναν οι εισαγγελείς (19-24 χρόνια).