Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία - Free Sunday
Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία

Οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το Brexit χωρίς συμφωνία

Μετά την χθεσινή απόριψη της συμφωνίας που έφερε η Τερέζα Μέι, οι Βρετανοί βουλευτές σήμερα ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που καλεί την κυβέρνηση να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, με 321 «ναι» έναντι 278 «όχι». Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για μία αναβολή του Brexit, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 29 Μαρτίου. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, επεσήμανε ότι η ΕΕ έχει καταστήσει σαφή τη θέση της και πως η παρούσα πρόταση συμφωνίας είναι η μόνη που βρίσκεται στο τραπέζι. Αναφερόμενη στις επιλογές που υπάρχουν απο εδώ και στο εξής, μίλησε για νέο δημοψήφιμα, κάτι που εντούτοις όπως τόνισε εγείρει τον κίνδυνο να μην υπάρξει καθόλου Brexit.

Αύριο αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων νέα ψηφοφορία για το ενδεχόμενο καθυστέρησης του Brexit. Σε περίπτωση που υπερψηφιστεί η πρόταση της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της βρετανικής βουλής, θα προτείνει καθυστέρηση του Brexit έως τις 30 Ιουνίου, εάν το κοινοβούλιο δώσει προηγουμένως την έγκρισή του σε μια συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου. 

Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε τον Ιανουάριο και πάλι την πρόταση που είχε καταθέσει τότε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.