Η live streaming εφαρμογή του facebook στο μικροσκόπιο - Free Sunday
Η live streaming εφαρμογή του facebook στο μικροσκόπιο

Η live streaming εφαρμογή του facebook στο μικροσκόπιο

Το θέμα της εφαρμογής του live streaming θα θέσει στα στελέχη του Facebook, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρτνερν, μετά το προχθεσινό μακελειό στην πόλη Κράισττσερτς.

Το facebook ανακοίνωσε ότι τις πρώτες 24 ώρες μετά την επίθεση στο Κράισττσερτς κατέβασε περίπου 1,5 βίντεο παγκοσμίως από το μακελειό.«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» στο Διαδίκτυο, ανέφερε σε tweet αργά χθες Σάββατο το Facebook.

Η εταιρεία διευρκίνισε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.

Η κ.Άρντερν, επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει εννέα λεπτά πριν την έναρξη του μακελειού στα δύο τεμένη της πόλης το μανιφέστο του ακροδεξιού εξτρεμιστή Μπρέντον Τάραντ.

«Είμαι μία από τους τριάντα ανθρώπους που έλαβαν το μανιφέστο, το οποίο εστάλη εννέα λεπτά πριν την επίθεση», είπε η κ.Άρντερν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι «δεν περιείχε κανέναν τόπο, καμία συγκεκριμένη λεπτομέρεια».

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό το έγγραφο παραδόθηκε στις υπηρεσίες ασφαλείας σε διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών αφού το έλαβε

Η κυρία Αντερν ειπε ότι η ίδια διάβασε «στοιχεία» του μανιφέστου αυτού των 74 σελίδων, το οποίο παρουσιάζει τα κίνητρα του δράστη του μακελειού.«Το γεγονός ότι υπάρχει ένα ιδεολογικό μανιφέστο με ακραίες απόψεις που συνδέεται με την επίθεση αυτή είναι φυσικά βαθιά ανησυχητικό», είπε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.