To facebook προσπαθεί να μην γίνει δίαυλος ρατσιστικών απόψεων - Free Sunday
To facebook προσπαθεί να μην γίνει δίαυλος ρατσιστικών απόψεων

To facebook προσπαθεί να μην γίνει δίαυλος ρατσιστικών απόψεων

Την απόφαση ναπροχωρήσει στην απαγόρευση από την επόμενη εβδομάδα αναρτήσεων με νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα του καθώς και στο Instagram, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη ρητορική μίσους που εξαπλώνεται παγκοσμίως χάρη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε σήμερα το facebook.

«Σήμερα ανακοινώνουμε την απαγόρευση κάθε έκφρασης υποστήριξης ή εξύμνησης της λευκής υπεροχής αλλά και εκείνες που τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των φυλών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας στην οποία προστίθεται ότι «οι αντιλήψεις αυτές συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος».

Το Facebook, το Twitter και το YouTube δέχονται ολοένα και περισσότερες πιέσεις για να αφαιρέσουν το νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο από τις ιστοσελίδες τους. Οι πιέσεις εντάθηκαν μετά το μακελειό στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας πριν δύο περίπου εβδομάδες. Ο δράστης είχε χρησιμοποιήσει το Facebook για να μεταδώσει του ζωντανά την αποτρόπαια πράξη του, που στοίχισε την ζωή σε 50 ανθρώπους.