Αναζητούνται αλλά δύο πτώματα θυμάτων του serial killer στην Κύπρο - Free Sunday
Αναζητούνται αλλά δύο πτώματα θυμάτων του serial killer στην Κύπρο

Αναζητούνται αλλά δύο πτώματα θυμάτων του serial killer στην Κύπρο

Ως άνθρωπος υπεράνω κάθε υποψίας περιγράφεται ο 35χρονος λοχαγός, Νίκος Μετάξας, ο οποίος συνελήφθη στην Κύπρο με τις κατηγορίες της δολοφονίας.

Ο 35χρονος προσφάτως είχε προαχθεί σε λοχαγό και στο εργασιακό του περιβάλλον δεν υπήρχαν αναφορές για παραβατική συμπεριφορά ενώ του είχε απονεμηθεί και μετάλλιο στρατιωτικής αξίας.

Το χόμπι του ήταν η φωτογραφία και συμμετείχε σε διαδικτυακές ομάδες με αντικείμενο τη φωτογραφική τέχνη. Μάλιστα συμμετείχε σε διαγωνισμούς φωτογραφίες όπου είχε αποσπάσει και βραβεία. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο internet, κάποιες απεικονίζουν το μεταλλείο του Μιτσερού όπου πετούσε τις γυναίκες μετά την δολοφονία τους.

Ο Νίκος Μεταξάς εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, καθώς ο δικηγόρος του Ηλίας Στεφάνου αποσύρθηκε, μετά τις νέες αποκαλύψεις. Ο 35χρονος λοχαγός, o οποίος σήμερα θα ανακριθεί εκ νέου σε σχέση με το σημείο που πέταξε το πτώμα της 6χρονης, είχε συνέχεια σκυφτό το κεφάλι και όταν ρωτήθηκε από τη δικαστή εάν έχει ένσταση στην κράτησή του, απάντησε κοφτά: «Όχι, καμιά ένσταση».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι «όταν την έπνιγα ένιωθα ωραία» ενώ στη συνέχεια τους είπε ότι επειδή ένιωσε ωραία, αποφάσισε να το ξανακάνει με το δεύτερο θύμα του.

Ο Μετάξας μετά τη σύλληψη του παραδέχθηκε τρεις δολοφονίες με την αστυνομία να αναζητεί σε φράγμα στο χωριό Ξυλιάτου, το τρίτο θύμα, που είναι η εξάχρονη κόρη του πρώτου θύματος, της 38χρονης Mary Rose. από τις Φιλιππίνες. H δεύτερη γυναίκα που επισήμως δεν έχει αναγνωριστεί είναι η 28χρονη Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2018.

Μετά την ανακάλυψη των δυο πτωμάτων στο φρεάτιο του μεταλλείου, άρχισαν έρευνες για εντοπισμό και άλλων, αφού οι πρόσφατες εξαφανίσεις γυναικών από τις Φιλιππίνες δημιουργούν τρόμο, για τη τύχη τους. Χθες οι προσπάθειες δεν έφεραν στο φως νέα ευρήματα και θα συνεχιστούν σήμερα. Η Πυροσβεστική, έχει εξασφαλίσει τεχνική βοήθεια από ιδιωτική εταιρεία, ώστε με υποβρύχιες κάμερες που έχουν τη δυνατότητα ρομποτικής καθοδήγησης να ελέγξει το φρεάτιο των 130 μέτρων βάθους που είναι γεμάτο νερό.

Οι δυνατότητες των καμερών που χρησιμοποιούνται είναι μεγάλες καθώς μπορούν να καταγράψουν υψηλής ευκρίνειας εικόνα σε βάθος έως και 300 μέτρα. Χθες δεν κατάφεραν να κατέβουν κάτω από τα 50 μέτρα γιατί όπως δήλωσε ο διευθυντής της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, υπήρχαν κατασκευαστικά και άλλα εμπόδια. Παράλληλα η κατάδυση εκπαιδευμένων πυροσβεστών είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει κατάρρευση των τοιχωμάτων.Ο ανακριτής της αστυνομίας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μετά την ανεύρεση της σορού της 28χρονης το περασμένο Σάββατο, ο λοχαγός έδωσε θεληματική κατάθεση, στην οποία ανέφερε ότι γνωρίστηκε με την Arian Lozano, τον Ιούλιο του 2018 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας γνωριμιών Badoo

Στις 21 του ίδιου μήνα συναντήθηκαν στο σπίτι του και ενώ έκαναν σεξ, σύμφωνα με την παραδοχή του, τη στραγγάλισε. Στη συνέχεια της έδεσε τα χέρια και τα πόδια με σχοινί και όπως συνέβη και με την 38χρονη Marry Rose, την οποία επίσης είχε γνωρίσει μέσω του Badoo, τη μετέφερε γυμνή στο λατομείο και την πέταξε στο φρεάτιο. Ο 35χρονος λοχαγός είχε ομολογήσει νωρίτερα ότι είχε σκοτώσει και την 38χρονη Marry Rose και την 6χρονης κόρης της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Arian Lozano, εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της πρώην βοηθού αρχηγού της Κυπριακής Αστυνομίας Μαριάννας Φραντζή. Η τελευταία είχε δηλώσει την εξαφάνισή της μετά από εκδρομή που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούσε η Arian με μια φίλη της στο χωριό Πλάτρες και αφού πρώτα η κυρία Φραντζή είχε επικοινωνήσει με την φίλη της οικιακής βοηθού της, η οποία της ανέφερε ότι η ίδια δεν είχε ιδέα για την εκδρομή. Ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ως μη αστυνομικής φύσεως επειδή η Αστυνομία έκλεισε τον φάκελο θεωρώντας για τους δικούς της λόγους ότι η 28χρονη είχε φύγει στο εξωτερικό μέσω κατεχομένων

 

Από κάποια στοιχεία που έχει υπόψη της η αστυνομία θεωρείται πιθανόν να υπάρχουν ακόμα δύο πτώματα στο ίδιο φρεάτιο.

Φόβοι εκφράζονται και για τη ζωή της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola, επίσης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, κάποια στιγμή ο λοχαγός, ο οποίος στο site γνωριμιών Badoo κρυβόταν πίσω από το ψευδώνυμο «Ορέστης 35», είχε επικοινωνήσει με εξαδέλφη της Maricar, από την οποία ζητούσε να συναντηθούν για να της αποκαλύψει στοιχεία για την τύχη της 30χρονης. Στα μηνύματα που της έστελνε άφηνε να εννοηθεί ότι την έχουν σκοτώσει κάποιοι με εμπλοκή αστυνομικών. Η εξαδέλφη της Maricar αρνήθηκε τους όρους της συνάντησης καθώς ο «Ορέστης» ζητούσε να γίνει σε απομονωμένο σημείο και να είναι μόνο οι δυο τους. Ευτυχώς όμως η γυναίκα φοβήθηκε και έτσι η συνάντηση δεν έγινε ποτέ.

Χθες, οικιακές βοηθοί και εργαζόμενες σε άλλους κλάδους από τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες φορώντας μαύρες μπλούζες και κρατώντας από ένα κερί στο χέρι πραγματοποίησαν στον δημοτικό κήπο εκδήλωση μνήμης για τις γυναίκες που βρέθηκαν δολοφονημένες αφού προηγουμένως είχαν προσευχηθεί στην καθολική εκκλησία στην περιοχή της Πύλης Πάφου αφού χθες ήταν το Πάσχα των καθολικών.