Στους 41 οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροσκάφος της Αεροφλοτ - Free Sunday
Στους 41 οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροσκάφος της Αεροφλοτ

Στους 41 οι νεκροί από τη φωτιά στο αεροσκάφος της Αεροφλοτ

Σε 41 ανέρχονται τελικά τα θύματα από τη φωτιά που ξέσπασε εν πτήσει σε αεροσκάφος της Aeroflot, που προσγειώθηκε φλεγόμενο στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Συνολικά στο αεροπλάνο ήταν 78 άτομα και σύμφωνα με την επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος, 13 επιβάτες έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ 28 παραμένουν επισήμως αγνοούμενοι.

Το πλήρωμα του Sukhoi Superjet 100, που επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο από την Μόσχα για το Μουρμάνσκ, ανέφερε λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του ότι χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του και ζήτησε άδεια να επιστρέψει για αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο.

"Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του", είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 "επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους" και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.

"Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν", πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.