Ο Πάπας στα Σκόπια - Free Sunday
Ο Πάπας στα Σκόπια

Ο Πάπας στα Σκόπια

Στα Σκόπια βρίσκεται από σήμερα το πρωί, ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκιόργκε Ιβάνοφ και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, με όλες τις τιμές και με το παραδοσιακό έθιμο (ψωμί και αλάτι).

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Πάπα στην χώρα, όπου η καθολική κοινότητα της χώρας, που δεν ξεπερνά το 1% του γενικού πληθυσμού, γεγονός που αποτυπώνεται στο μότο της επίσκεψης«Μη φοβάσαι, μικρό ποίμνιο».

Όπως αναφέρουν πηγές της Καθολικής Εκκλησίας, ο ποντίφηκας, ο οποίος αναμένεται να στείλει μηνύματα «ειρήνης, συνύπαρξης και δικαιοσύνης», θα συναντηθεί με θρησκευτικούς ηγέτες στο κέντρο των Σκοπίων, στο μουσείο “Σπίτι της Μητέρας Τερέζας”, η οποία έχει γεννηθεί στα Σκόπια και ο ίδιος αγιοποίησε το 2016.

Ο Πάπάς θα τελέσει δημόσια θεία λειτουργία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, όπου ο Πάπας θα ανεβεί στη σκηνή που έχει στηθεί, με έναν τεράστιο σταυρό στο πίσω μέρος της.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης είναι αποκλεισμένοι και έχει δοθεί οδηγία στους πολίτες ως προς το πώς μπορούν να μετακινηθούν μέχρι το πέρας της επίσκεψης.