Ανησυχίες προκαλεί η υγεία της Μέρκελ που έτρεμε και πάλι - Free Sunday
Ανησυχίες προκαλεί η υγεία της Μέρκελ που έτρεμε και πάλι

Ανησυχίες προκαλεί η υγεία της Μέρκελ που έτρεμε και πάλι

Την διαβεβαίωση ότι η καγκελάριος είναι καλά στην υγεία της και θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα της στη συνοδο των 20 ισχυροτέρων χωρών του κόσμου στην Ιαπωνία, έδωσε εκπρόσωπός της Άνγκελα Μέρκελ η οποία σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια συνάντησής της με τον πρόεδρο της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμεγιερ στο Βερολίνο, εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει.

Το νέο περιστατικό, έρχεται λίγες ημέρες μετά τις 18 Ιουνίου, που η κ. Μέρκελ καταγράφηκε να τρέμει σύγκορμη δίπλα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζενένσκι, κατά την υποδοχή του στην καγκελαρία.

Αμέσως μόλις το επεισόδιο, η Μέρκελ συνέχισε το πρόγραμμά της κανονικά και στη συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

Η επίσημη θέση της καγκελαρίας τότε ήταν πως επρόκειτο για επεισόδιο αφυδάτωσης, που δεν ήταν σοβαρό και αντιμετωπίστηκε αμέσως. Η Γερμανίδα καγκελάριος, που κλείνει τα 65 της χρόνια τον επόμενο μήνα, έχει αισθανθεί ξανά άσχημα παλαιότερα κάτω από τον ήλιο αλλά και τον Δεκέμβριο 2014, ενώ έδινε συνέντευξη στο γερμανικό δίκτυο ZDF, ένιωσε ζαλάδα.

Τότε διέκοψε την συνέντευξη, αποσύρθηκε για λίγο, είπε ένα ποτήρι νερό και δέκα λεπτά αργότερα επανήλθε.

«Η καγκελάριος δεν αισθανόταν καλά, στη συνέχεια όμως όταν ήπιε κι έφαγε κάτι , συνέχισε τη συνέντευξη», είχε πει τότε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.