«Πρωτότυπες» απόπειρες δολοφονίας στο μετρό της Μαδρίτη και στη γκαλερί Tate Λονδίνο (video) - Free Sunday
«Πρωτότυπες» απόπειρες δολοφονίας στο μετρό της Μαδρίτη και στη γκαλερί Tate Λονδίνο (video)

«Πρωτότυπες» απόπειρες δολοφονίας στο μετρό της Μαδρίτη και στη γκαλερί Tate Λονδίνο (video)

Δύο απόπειρες δολοφονίας με νέες μεθόδους καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο αντίστοιχα.

Στον σταθμό Arguelles της Μαδρίτης, στις 9.40 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, ένας 23χρονος Ισπανός που περίμενε το μετρό, δέχτηκε τελείως αναίτια και απρόκλητα επίθεση από έναν ένα 30χρονο Βραζιλιάνο ονόματι Μπρούνο, ο οποίος τον κλώτσησε στις ράγες την ώρα μάλιστα που ο συρμός εισέρχεται στον σταθμό.

Οπως πρικύπτει από video από κάμερα ασφαλείας  νεαρός άνδρας πέφτει στις ράγες και κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα ο συρμός περνάει ακριβώς από το σημείο όπου προσγειώθηκε.

Σύμφωνα με το site thelocal.es, ο 23χρονος τελικά βγήκε αλώβητος από αυτήν την σοκαριστική επίθεση, αφού αντέδρασε αστραπιαία και κατάφερε να χωθεί στο κενό που υπάρχει δίπλα στις ράγες, γλιτώνοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από μαρτυρικό θάνατο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αμέσως μετά την αψυχολόγητη πράξη του ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ωστόσο συνελήφθη μερικά λεπτά αργότερα από το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού.

Η ισπανική αστυνομία ανακάλυψε ότι τον Ιούνιο, ο 30χρονος είχε συλληφθεί επειδή κατέστρεψε τα έπιπλα στη βεράντα ενός μπαρ και έδειρε τον ιδιοκτήτη και έναν πελάτη ενώ τον Ιούλιο είχε συλληφθεί επειδή πέταξε ένα αναμμένο τσιγάρο μέσα σε ένα περιπολικό.
Η επίθεση στο μετρό έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά από ένα παρόμοιo περιστατικό στην Φραγκφούρτη όπου ένα 8χρονο αγοράκι βρήκε τραγικό θάνατο όταν ένας διαταραγμένος άνδρας από την Ερυθραία το έσπρωξε στις ράγες

Στο Λονδίνο, χθες Κυριακή, η αστυνομία συνέλαβε έναν 17χρονο ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την πτώση ενός 6χρονου παιδιού «από σημαντικό ύψους», στην πινακοθήκη μοντέρνας τέχνης, Tate.Σύμφωνα με μάρτυρες, το παιδί έπεσε από μπαλκόνι 10ου ορόφου του κτιρίου κι έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της περιοχής και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Τα πρώτα λεπτά μετά το συμβάν, η αστυνομία έθεσε τον χώρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι απαγόρευσε στους επισκέπτες να εισέλθουν ή να εγκαταλείψουν την πινακοθήκη. Λίγη ώρα αργότερα, η πινακοθήκη εκκενώθηκε.