Υπερψηφίστηκε η διαδικασία για την καθαίρεση Τραμπ - Free Sunday
Υπερψηφίστηκε η διαδικασία για την καθαίρεση Τραμπ

Υπερψηφίστηκε η διαδικασία για την καθαίρεση Τραμπ

Την επίσημη έρευνα εν όψει της διαδικασίας καθαίρεσης σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196 κατά.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία του Σώματος, προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται οποιαδήποτε παράβαση των καθηκόντων του και δηλώνει ότι αποτελεί τον στόχο "πραξικοπήματος".

Χθες Πέμπτη ο κ.Τραμπ ανακοίνωσε την αλλαγή του μόνιμου τόπου διαμονής του από την Νέα Υόρκη στη Φλόριντα.

«Παρά το γεγονός ότι πληρώνω εκατομμύρια δολάρια σε τέλη και φόρους σε τοπικό, δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο, μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα οι πολιτικοί ηγέτες της πόλης και της Πολιτείας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Νέα Υόρκη ενώ διαβεβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να βοηθά την πόλη "και τους σπουδαίους ανρθρώπους της":

«Ως πρόεδρος, θα είμαι πάντα εκεί για να βοηθάω τη Νέα Υόρκη και τους σπουδαίους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

«Στα τσακίδια. Δεν είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωνε ποτέ φόρους εδώ, ούτως ή άλλως. Όλος δικός σου, Φλόριντα», απάντησε με ανάρτηση στο twitter, ο δημοκρατικός κυβερνήτης Κουόμο, ενώ ο επίσης δημοκατικός δήμαρχος Ντε Μπλέιζιο, σε δική του ανάρτηση είπε:

«Μη χτυπήσεις πέφτοντας πάνω στην πόρτα καθώς θα φεύγεις ή τίποτα τέτοιο».