Ισπανία:Δεν προβλέπουν αυτοδυναμία στις σημερινές εκλογές οι δημοσκοπήσεις - Free Sunday
Ισπανία:Δεν προβλέπουν αυτοδυναμία στις σημερινές εκλογές οι δημοσκοπήσεις

Ισπανία:Δεν προβλέπουν αυτοδυναμία στις σημερινές εκλογές οι δημοσκοπήσεις

Εντολή για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η χώρα ζητούν τα πολιτικά κόμματα στην Ισπανία, όπου οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες για τέταρτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο σοσιαλιτής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιζητεί καθαρή πλειοψηφία, όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οτι το πολιτικό αδιέξοδο θα παραμείνει, όπως και το διχαστικό ρήγμα στην Καταλονία, όπου οι αυτονομιστές ενίσχυσαν την αποσχιστική ρητορεία μετά την καταδίκη των πρωταγωνιστών της απόπειρας για ανεξαρτησία του 2017.

Εκτιμάται ότι το ακροδεξιό Vox εκτιμάται πως θα ανεβάσει τις δυνάμεις του και θα γίνει τρίτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία, ενώ το κεντροδεξιό κόμμα “πολίτες”, θα έχει σημαντική υποχώρηση.

Άνοδο θα έχει το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο στις προηγούμενες εκλογές σημείωσε τα χαμηλότερα ιστορικά ποσοστά του, ενώ σταθεροί δείχνουν οι αριστεροί Podemos.

Στην τελευταία δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε χθες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι στο 26,7%, δύο μονάδες κάτω από το αποτέλεσμα των εκλογών του Απριλίου, το Λαϊκό Κόμμα στο 19,4% από 16.7% τον Απρίλιο, οι Πολίτες στο 7.9% από 15.9%, οι Podemos μένουν στο 14,3% και το δεξιό Vox ανεβαίνει στο 14.9% από 10.3% ενώ τα αυτονομιστικά κόμματα της Καταλονίας, δείχνουν μία συνολική υποχώρηση στο 4% από το 6% που ήταν τον Απρίλιο.