Η Γκλόρια σαρώνει την Ισπανία - Free Sunday
Η Γκλόρια σαρώνει την Ισπανία

Η Γκλόρια σαρώνει την Ισπανία

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους ισχυρούς ανέμους, τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες, που έφερε στην Ισπανία, η καταιγίδα Γκλόρια.

Περισσότερες από 30 επαρχίες παραμένουν σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό για την κακοκαιρία με τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες Νήσους να βρίσκονται αντιμέτωπες την Δευτέρα με το μένος των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι λιμενικές αρχές υπολογίζουν ότι το ύψος των κυμάτων στη Βαλένθια έφθασε στο ύψος ρεκόρ των 8,44 μέτρων ενώ αυξάνεται και στη διάσημη παραλία της Βαρκελώνης Barceloneta.

Στην Αβίλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του στο σπίτι του, όταν τον χτύπησαν κεραμίδια από τη στέγη του, την οποία ξήλωσαν οι ισχυροί άνεμοι ενώ στον ασυνήθιστα παγωμένο καιρό φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος μιας 54χρονης άστεγης, από τη Ρουμανία, σε πάρκο στη Γκάντια, κοντά στη Βαλένθια.

Ένας άνδρας στο βορειοδυτικό τμήμα της κοινότητας Αστούριας σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, την ώρα που έβαζε αλυσίδες στο δικό του και στην πόλη Μοϊσέντ, ένας άνδρας που βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του με σημάδια υποθερμίας.