Πολεμικό κλίμα Συρίας- Τουρκίας - Free Sunday
Πολεμικό κλίμα Συρίας- Τουρκίας

Πολεμικό κλίμα Συρίας- Τουρκίας

Νέα αντίποινα κατά του Συριακου Στρατού για τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατά του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, προανήγγειλε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ' αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη ενώ προσέθεσε ότι «αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση. Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά του πως σκοτώθηκαν έξι σύροι στρατιώτες.

Η Τουρκία η οποία είπε ότι έχει τέσσερις νεκρούς στρατιώτες, σύμφωνα με το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, έχει δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης - στην πράξη, βάσεις - στην περιοχή, βάσει μιας συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν, πολλές από τις οποίες είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.