Τα μέτρα αποκλεισμού στη Βόρεια Ιταλία αποδίδουν, λέει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών - Free Sunday
Τα μέτρα αποκλεισμού στη Βόρεια Ιταλία αποδίδουν, λέει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών

Τα μέτρα αποκλεισμού στη Βόρεια Ιταλία αποδίδουν, λέει ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα αποκλεισμού που ελήφθησαν πριν από δύο εβδομάδες σε πόλεις του ιταλικού βορρά έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αφού εκεί έχουν σταματήσει να εμφανίζονται νέα κρούσματα, έκανε μιλώντας στο BBC, o υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο.

«Η Ιταλία ήταν το πρώτο έθνος στην Ευρώπη που επηρεάστηκε τόσο άσχημα. Ελπίζω όμως ότι αυτό σημαίνει πως θα είναι και το πρώτο που θα αφήσει πίσω του την κρίση» είπε ο ιταλός υπουργός ενώ τα κρούσματα στην χώρα έχουν ξεπεράσει τις 15.000 και οι θάνατοι τους 1000, καθώς έφτασαν ήδη, τους 1016.

Ο επίσκοπος της Ρώμης, καρδινάλιος Άντζελο ντε Ντονάτις, ανακοίνωσε χθες ότι όλες οι εκκλησίες της Ρώμης θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του Covid-19, «Μέχρι την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, η πρόσβαση στις εκκλησίες της Ρώμης και γενικότερα σε χώρους λατρείας, που είναι ανοιχτοί στο κοινό, απαγορεύεται σε όλους τους πιστούς», ανέφερε στην ανακοίνωση του, ο Επίσκοπος ντε Ντονάτις.

Μέχρι τώρα, οι λειτουργίες, όπως οποιεσδήποτε άλλες συναθροίσεις είχαν ήδη απαγορευτεί, αλλά οι εκκλησίες παρέμεναν ανοικτές στους πιστούς που ήθελαν να προσευχηθούν εκεί.

«Ας θυμηθούμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε για το κοινό καλό», πρόσθεσε, ο επίσκοπος.