Με προδώσαν οι φίλοι μου, δηλώνει η Καλβίνιο μετά τη μη εκλογή της στο Eurogroup - Free Sunday
Με προδώσαν οι φίλοι μου, δηλώνει η Καλβίνιο μετά τη μη εκλογή της στο Eurogroup

Με προδώσαν οι φίλοι μου, δηλώνει η Καλβίνιο μετά τη μη εκλογή της στο Eurogroup

Την πικρία της γιατί ένας υπουργός δεν τήρησε τη δέσμευσή του να τη στηρίξει με αποτέλεσμα να εκλεγεί ως πρόεδρος του Eurogroup, o ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε η Ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο, η οποία έχασε για μία ψήφο στη δεύτερη ψηφοφορία.

«Είχαμε εξασφαλισμένες 10 ψήφους. Κάποιος δεν έκανε αυτό που είπε ότι θα έκανε», δήλωσε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό SER η Καλβίνιο, η οποία αρνήθηκε να πει ποιο πιστεύει ότι ήταν αυτό το πρόσωπο.

Οι χώρες που τη στήριζαν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% του πληθυσμού και των οικονομιών της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα η Καλβίνιο η οποία προέρχεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και φέρεται να είχε εξασφαλίσει τη στήριξη της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Ο Ντόναχιου έχει υιοθετήσει στο παρελθόν σκληρή στάση κατά των αυξήσεων των κρατικών δαπανών και των ελλειμμάτων ενώ αντιτίθεται σε έναν πιθανό ευρωπαϊκό φόρο για του κολοσσούς του Διαδικτύου, υπέρ του οποίου είχε ταχθεί η Καλβίνιο.