Επίσημη ενημέρωση από σήμερα στον Μπάιντεν, οι χρηματοδότες του Τραμπ ζητούν πίσω τα λεφτά τους - Free Sunday
Επίσημη ενημέρωση από σήμερα στον Μπάιντεν, οι χρηματοδότες του Τραμπ ζητούν πίσω τα λεφτά τους

Επίσημη ενημέρωση από σήμερα στον Μπάιντεν, οι χρηματοδότες του Τραμπ ζητούν πίσω τα λεφτά τους

Tην πρώτη επίσημη ενημέρωση από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, θα λάβει σήμερα Δευτέρα, σχεδόν ένα μήνα μετά τις εκλογές, ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Μπάιντεν, ο πρόεδρος, ο οποίος αφού διαβάσει την ενημέρωση, θα συναντηθεί με συμβούλους του, υπέστη κάταγμα κόπωσης ενώ έπαιζε με τον σκυλο του.

«Οι αρχικές ακτινογραφίες δεν έδειξαν κάποιο προφανές κάταγμα. Η αξονική τομογραφία επιβεβαίωσε κατάγματα κόπωσης στα σφηνοειδή οστά. Αναμένεται ότι πιθανότατα θα χρειαστεί "μπότα" για αρκετές εβδομάδες», δήλωσε ο γιατρός του, Κέβιν Ο' Κόνορ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μέσω twitter του ευχήθηκε περαστικά αλλλά στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη, η οποία ήταν τηλεφωνική στο Fox News, και κράτησε 45 λεπτά, επανέλαβε ότι εμμένει στους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία.

«Δεν είναι όπως όταν κάποιος δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη. Εγώ δεν θα αλλάξω γνώμη ούτε σε έξι μήνες», δήλωσε και προσέθεσε:

«Αυτές οι εκλογές ήταν στημένες. Εμείς κερδίσαμε με απόσταση».

Πάντως μέχρι στιγμής, οι προσφυγές του απορρίπτονται στα δικαστήρια, με τελευταία, στην Πενσιλβάνια, όπου το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας απέκλεισε χθες νέα προσφυγή του επιτελείου του.

«Προσπαθούμε να παρουσιάσουμε στοιχεία, αλλά οι δικαστές δεν μας το επιτρέπουν. Προσπαθούμε. Έχουμε τόνους αποδείξεων», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εκτός από τα αμερικανικά δικαστήρια, παραπονιέται ότι δεν έχει την υποστήριξη ούτε του υπουργείου Δικαιοσύνης, ούτε του FBI στην προσπάθειά του να ανατρέψει το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αγνοείται η τύχη τους», είπε πριν αναρωτηθεί για την χρησιμότητα που μπορεί να έχει ένα Ανώτατο Δικαστήριο, αν δεν επεμβαίνει σε όφελός του. «Το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να εξετάσει την περίπτωσή μας. Πρέπει κάτι να φτάσει εκεί. Αν όχι, τι δουλειά κάνει το Ανώτατο Δικαστήριο;»

Όταν ρωτήθηκε μέχρι πότε θα προσπαθεί είπε ότι δεν δίνει ημερομηνία αλλά εέφρασε την ελπίδα του ότι μπορεί να κερδίσει: «Το ελπίζω», απάντησε.

Όμως, ένας χρηματοδότης της δικαστικής εκστρατείας, ο Fredric Eshelman, επιχειρηματίας από τη Βόρεια Καρολίνα έκανε αγωγή και ζητά πίσω τα 2,5 εκατ. δολάρια που διέθεσε για να βοηθήσει τη νομική προσπάθεια απόδειξης της νοθείας.

Ο Eshelman, πρώην διευθύνων σύμβουλος μιας φαρμακευτικής εταιρείας, ισχυρίζεται ότι το μη κερδοσκοπικό όργανο TruetheVote που διαχειρίζεται τις δικαστικές προσφυγές, προσφέρθηκε να του επιστρέψει 1 εκατομμύριο δολάρια εάν αποσύρει την αγωγή αλλά εκείνος ζητά την επιστροφή όλου του ποσού που έδωσε σε δόσεις των 2 εκατ. δολαρίων και 500.000 δολαρίων στις 5 και 13 Νοεμβρίου, αντίστοιχα.