Θετικές προσεγγίσεις επιδιώκει το ΝΑΤΟ στις διαφορές στην Αν.Μεσόγειο, λέει ο γγ της συμμαχίας - Free Sunday
Θετικές προσεγγίσεις επιδιώκει το ΝΑΤΟ στις διαφορές στην Αν.Μεσόγειο, λέει ο γγ της συμμαχίας

Θετικές προσεγγίσεις επιδιώκει το ΝΑΤΟ στις διαφορές στην Αν.Μεσόγειο, λέει ο γγ της συμμαχίας

Σημαντικό σύμμαχο στην καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού χαρακτήρισε την Τουρκία ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ερωτηθείς σχετικά κατά τη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας των συνομιλιών των υπουργών Άμυνας, διευκρινίζοντας όμως οτι «υπάρχουν διαφορές και διαφωνίες».

Ο κ.Στολτεμπεργκ εξέφρασε την ανησυχία του για την απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει ρωσικούς S 400, ομως διευκρίνισε οτι το θέμα δε συζητήθηκε, επαναλαμβάνοντας όμως «την πιθανότητα και την ευκαιρία που υπάρχει για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ με την παροχή εναλλακτικών συστημάτων».

Ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι «το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα όπου οι σύμμαχοι μπορούν να αναφέρουν τις διαφορές και τις διαφωνίες τους» και έκανε λόγο και για διαφορές όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αν και επανέλαβε την πεποιθηση του «ο ρόλος του ΝΑΤΟ είναι να προσπαθήσει να βρει θετικές προσεγγίσεις».

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής «για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο», αλλά και στο ότι υπήρξε βοήθεια «στο να στρωθεί ο δρόμος για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Ναι υπάρχουν προβλήματα αλλά το ΝΑΤΟ παρέχει μία πλατφόρμα για να εξετάσει θετικές προσεγγίσεις και τρόπους για την αντιμετώπισή τους» κατέληξε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.