Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αντιπροσωπεύει την Ευρώπη, τονίζει η ηγεσία της ΕΕ - Free Sunday
Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αντιπροσωπεύει την Ευρώπη, τονίζει η ηγεσία της ΕΕ

Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ αντιπροσωπεύει την Ευρώπη, τονίζει η ηγεσία της ΕΕ

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ είναι ένα σύμβολο αυτού που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση, μετά την επίσημη τελετή υπογραφής του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το πρώτο εξαμηνο του 2021, Αντόνιο Κόστα

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ είναι ένα σύμβολο αυτού που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη. Για μια Ευρώπη που δεν παρασύρεται όταν δοκιμάζεται. Μια Ευρώπη που ενώνεται και μεγαλώνει όταν αντιμετωπίζει προκλήσεις. Η Ένωση μας έδειξε και πάλι ότι δουλεύουμε καλύτερα όταν συνεργαζόμαστε» τονίζεται στη δήλωση στην οποία επισημαίνεται ότι «ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού COVID της ΕΕ συμφωνήθηκε μεταξύ των οργάνων μας σε χρόνο ρεκόρ 62 ημερών. Ενώ εργαζόμασταν μέσω της νομοθετικής διαδικασίας, χτίσαμε επίσης την τεχνική ραχοκοκαλιά του συστήματος, την πύλη της ΕΕ, η οποία λειτουργεί από την 1η Ιουνίου».

«Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Η Ευρώπη που όλοι γνωρίζουμε και όλοι θέλουμε πίσω είναι μια Ευρώπη χωρίς εμπόδια», σημειώνεται ενω αναφέρεται επίσης ότι «το πιστοποιητικό της ΕΕ θα επιτρέψει και πάλι στους πολίτες να απολαμβάνουν αυτό το πιο απτό και αγαπητό των δικαιωμάτων της ΕΕ - το δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία».