Ομπάμα-Μέρκελ σε φόντο... προσφυγικό - Free Sunday
Ομπάμα-Μέρκελ σε φόντο... προσφυγικό

Ομπάμα-Μέρκελ σε φόντο... προσφυγικό

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τσαρλς Κάπτσαν, μαζί με τον αναπληρωτή σύμβουλο ασφάλειας του Λευκού Οίκου Μπεν Ρόουντς, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι στη συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου, θα τεθεί το προσφυγικό ζήτημα και το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι προκειμένου να καταστεί το χρέος βιώσιμο, θα πρέπει να υπάρξει και ελάφρυνσή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόουντς δήλωσε ότι θα συζητηθεί ξεχωριστά η συνεργασία των δύο χωρών με την Ελλάδα, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωμίζεται υπερβολικό βάρος, και θεωρεί ότι θα πρέπει να τη βοηθήσουν στη διαχείριση και τη φιλοξενία των προσφύγων που βρίσκονται στην χώρα.

Ο Ομπάμα θα θελήσει, επίσης, να εκφράσει τη στήριξή του στη Μέρκελ για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού, ενώ θα συζητηθεί και η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία και το κατά πόσον αυτή είναι αποτελεσματική.

«Θα γίνει με την κ. Μέρκελ μια μεγαλύτερη συζήτηση σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων σε μια ευρύτερη παγκόσμια βάση» δήλωσε ο κ. Κάπτσαν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Mega. Παράλληλα, οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν το σχεδιασμό ενός βιώσιμου σχεδίου για την ελληνική οικονομία.