Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας - Free Sunday
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Ο κ. Γιλντιρίμ, υπουργός Μεταφορών και στενός συνεργάτης του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εδώ και δύο δεκαετίες, αναμένεται να εκλεγεί ηγέτης του AKP στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο κομματικός εκπρόσωπος Ομάρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το AKP, το οποίο ίδρυσε ο κ. Ερντογάν το 2001, εκλέγει νέο ηγέτη μετά την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου, τόσο από τη θέση του προέδρου του κόμματος όσο και από εκείνη του πρωθυπουργού, λόγω της σύγκρουσής του με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Γιλντιρίμ δεσμεύθηκε να εργαστεί σε πλήρη αρμονία με τον πρόεδρο της χώρας και να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στην «τρομοκρατική απειλή».

Σε δηλώσεις του μετά την ανακήρυξή του σε υποψήφιο πρόεδρο του AKP, ο κ. Γιλντιρίμ τόνισε ότι η επιλογή του προσώπου του έγινε μετά από διαβουλεύσεις των 800 επιφανέστερων στελεχών του κόμματος.

«Θα προσπαθήσουμε να εργαστούμε σε πλήρη αρμονία με τον ιδρυτή του κόμματος και ηγέτη της χώρας μας, καθώς και με τους συναδέλφους μας σε όλες τις βαθμίδες του κόμματος, ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας για μια μεγάλη Τουρκία», σημείωσε.

Ο νέος ηγέτης του AKP, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου και στην πρωθυπουργία της χώρας, θα εκλεγεί στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος την Κυριακή.