Μεσονύκτια δημοσκόπηση του YouGov: Bremain 52%-Brexit 48% - Free Sunday
Μεσονύκτια δημοσκόπηση του YouGov: Bremain 52%-Brexit 48%

Μεσονύκτια δημοσκόπηση του YouGov: Bremain 52%-Brexit 48%

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη δημοσκόπηση αυτή, οι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας εντός της Ε.Ε. (Bremain) συγκεντρώνουν ποσοστό 52%, ενώ οι υποστηρικτές της εξόδου (Brexit) ποσοστό 48%.

Λίγο αργότερα, δημοσκόπηση της Ipsos-Mori ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, δίνοντας 54% στην παραμονή και 46% στην έξοδο.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του YouGov Πίτερ Κέλνερ εκτίμησε σε ανάρτηση στο blog του ότι η τελική διαφορά θα είναι γύρω στις οκτώμιση εκατοστιαίες μονάδες υπέρ του Bremain.

Υπενθυμίζεται ότι επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος αναμένονται αργότερα σήμερα, αν και εκτιμάται ότι το πρωί θα υπάρχει σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα.

Σημειώνεται επίσης ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι, με το BBC να εκτιμά ότι η συμμετοχή κυμάνθηκε πάνω από το 83%.

Πάντως, ο ηγέτης του UKIP και ένας από τους "ηρακλείς" του Brexit, ο Νάιτζελ Φάρατζ εκτίμησε αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης ότι η ψήφος υπέρ την παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. μάλλον θα υπερισχύσει. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Φάρατζ κινήθηκε χωρίς την έγκριση της καμπάνιας υπέρ του Brexit, καθώς εκπρόσωποι της καμπάνιας έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν υπάρχουν ακόμα δεδομένα που να ενισχύουν τη μία ή την άλλη πλευρά.

Final_poll

yougov