Ο Σουλτς κατηγορεί τους Άγγλους για διπλό παιχνίδι - Free Sunday
Ο Σουλτς κατηγορεί τους Άγγλους για διπλό παιχνίδι

Ο Σουλτς κατηγορεί τους Άγγλους για διπλό παιχνίδι

Στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είναι στραμμένα όλα τα μάτια σήμερα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ καθώς δεν δείχνει πρόθυμος να επωμιστεί το βάρος για την υλοποίηση της απόφασης του βρετανικού δημοψηφίσματος, στο οποίο είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Την αβεβαιότητα ενέτεινε ο υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Οσμπορν, ο οποίος σε άρθρο στους Times γράφει ότι «είναι ξεκάθαρο πως παρ'ότι δέχομαι πλήρως το αποτέλεσμα, δεν είμαι ο άνθρωπος ο οποίος θα προσφέρει την ενότητα  που χρειάζεται το κόμμα μου αυτή τη στιγμή».

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς καταλόγισε στη Μ. Βρετανία διπλό παιχνίδι, όσο δεν ξεκινά τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό.

Είναι η πρώτη σύνοδος που η Ελλάδα και η ελληνική κρίση δεν αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης και στο περιθώριο της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τις επικεφαλής της ομάδας της Ενωμένης Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ και των Πράσινων, Ρεμπέκα Χαρμς. ενώ και θα παρακολουθήσει ως παρατηρητης τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Το παράδοξο είναι ότι όλοι λένε τι δημοκρατικό που είναι το δημοψήφισμα αλλά ταυτόχρονα λένε ότι ο κόσμος παρασύρθηκε και κανείς δεν θέλει να φύγει η Βρετανία από την ΕΕ», είπε χθες στη Βαρσοβία ο υπ. εξωτερικών Ν,Κοτζιάς, σε συνάντηση 10 υπουργών εξωτερικών.