Ένας «ναύαρχος κατά τύχη» στο δρόμο για το Λευκό Οίκο - Free Sunday
Ένας «ναύαρχος κατά τύχη» στο δρόμο για το Λευκό Οίκο

Ένας «ναύαρχος κατά τύχη» στο δρόμο για το Λευκό Οίκο

Ένας ελληνοαμερικανός τρίτης γενιάς, ο οποίος θεωρείται εξαιρετικός στρατιωτικός αλλά και διπλωμάτης, συγκαταλέγεται στους υποψηφίους αντιπροέδρους που έχει κατά νου η Χίλαρι Κλίντον.

Πρόκειται για τον ναύαρχο Τζέημς Σταυρίδης, ο οποίος αποστρατεύθηκε το 2013 μετά απο 30 χρόνια στο ναυτικό και στη συνέχεια ανέλαβε πρύτανης στο πανεπιστήμιο Φλέτσερ.
Στο βιβλίο του, "κυβερνήτης αντιτορπιλικού" ο Σταυρίδης χαρακτηρίζει ως την "πιο εκπληκτική ιστορική ειρωνεία" το γεγονός ότι ο ίδιος, ως κυβερνήτης ενός αντιτορπιλικού αξίας ενός δισεκατομμυρίου,  είχε το γενικό πρόσταγμα μιας άσκησης του ΝΑΤΟ στα αποιχτά της Σμύρνης, επέστρεφε εκεί, από όπου τη δεκαετία του 1920, ο παππούς του διέφυγε με μία βάρκα για να γλυτώσει από τους Τούρκους που τον κυνηγούσαν πάει στην Ελλάδα και από εκεί στις ΗΠΑ.

Ο Σταυρίδης, ο πατέρας του οποίου ήταν επίσης αξιωματικός του ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, μιλά ελάχιστα ελληνικά. Η σύζυγος του ήταν κόρη ενός συναδέλφου του πατέρα του από την συνυπηρέτηση στην Αθήνα.

Έχει γράψει πολλά βιβλία, ανάμεσα στα οποία και το "Accidental Admiral", στο οποίο περιγράφει την τριακονταετή θητεία του στο αμερικανικό ναυτικό. 

“Η Κλίντον κάνει δουλειά για 2, για 20 για 200 ανθρώπους με την ενέργεια που έχει, με τον ενθουσιασμό της, αλλά και την αστείρευτη αποφασιστικότητά της να βελτιώσει τον κόσμο μας”, είχε πει πρόσφατα προσφωνώντας την κυρία Κλίντον, ο ναύαρχος Σταυρίδης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που έγινε από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, η κυρία Κλίντον έχει προβάδισμα 13 μονάφων έναντι του υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ καθώς την επιλέγει το 46% έναντι 33% που επιλέγει τον αντίπαλο της. Η διαφορά αυτή είναι 3 μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το 21% δεν επιλέγει κανέναν υποψήφιο.