Η Μέι ζητά χρόνο για το Brexit - Free Sunday
Η Μέι ζητά χρόνο για το Brexit

Η Μέι ζητά χρόνο για το Brexit

Χθές, αμα τη αναλήψει των καθηκόντων της, η Μέι είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Όπως ανακοίνωσε, ενημέρωσε τους δύο ηγέτες ότι η κυβέρνησή της θα χρειαστεί χρόνο προτού ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε όλες τις τηλεφωνικές της συνδιαλέξεις, η πρωθυπουργός τόνισε τη δέσμευσή της να εκπληρώσει τη βούληση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ε.Ε» πρόσθεσε η εκπρόσωπός της, σημειώνοντας ότι «η πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα χρειαστούμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για τις διαπραγματεύσεις αυτές και εξέφρασε την ελπίδα της ότι θα διεξαχθούν με εποικοδομητικό και θετικό πνεύμα».

Η Μέι, που επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, δέχθηκε τα συγχαρητήρια ηγετών απ' όλο τον κόσμο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Νέα Ζηλανδία έχουν μία μακρόχρονη και στενή συνεργασία. Οι εμπορικοί και οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι δυνατοί και υπάρχουν κοινά συμφέροντα σε αρκετούς τομείς. Μεταξύ αυτών, η άμυνα και η διεθνής ασφάλεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι.

«Συνάντησα την Τερέζα Μέι τον προηγούμενο χρόνο στο Λονδίνο και πιστεύω ότι θα δουλέψουμε μαζί για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας» τόνισε ο νεοζηλανδός πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.