Ο Ομπάμα προτρέπει την Χίλαρι να μην ασχολείται με τον Τραμπ - Free Sunday
Ο Ομπάμα προτρέπει την Χίλαρι να μην ασχολείται με τον Τραμπ

Ο Ομπάμα προτρέπει την Χίλαρι να μην ασχολείται με τον Τραμπ

Λιγότερες αντιπαραθέσεις με τον υποψήφιο των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ προτείνει στην υποψήφια των 
Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ο πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος  μιλώντας σε συγκέντρωση χορηγών της υποψηφιότητας 
της κ. Κλίντον, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω εναντίον του αντιπάλου της, γιατί κάθε φορά που μιλάει,  επιχειρηματολογεί ο ίδιος εναντίον της υποψηφιότητάς του».

Όμως ο κ. Ομπάμα προειδοποίησε ότι η νίκη της Κλίντον δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Αν δεν τρέξουμε με την ψυχή στο στόμα μέχρι την επομένη των εκλογών, θα έχουμε κάνει σοβαρό λάθος, αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, τότε η Χίλαρι θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Αλλά εάν δεν την κάνουμε, τότε μπορεί και να χάσει», είπε ο Πρόεδρος.

Στη συγκέντρωση που έγινε σε κατοικία στο νησί της αμερικανικής ελίτ, Martha's Vineyard συμμετείχαν 60 χορηγοί που είχαν δώσει από 10.000 δολάρια ο καθένας για την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον και ο πρόεδρος Ομπάμπα διέκοψε τις διακοπές του για να συμμετάσχει.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ, διατηρεί ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα τα θέματα που συγκινούν τα χαμηλά μορφωτικά και οικονομικά στρώματα, με πρωτεύων τη μετανάστευση,

«Η κυβέρνηση Τραμπ θα καθιερώσει μια απλή αρχή που θα εφαρμόζεται σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τη μετανάστευση. Θα είμαστε σταθεροί, θα είμαστε ακόμα και ακραίοι. Δεν θα δεχθούμε στη χώρα αυτή παρά μόνο εκείνους που συμμερίζονται τις αξίες μας και σέβονται τον πληθυσμό μας», είπε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «διακόψω τη μετανάστευση από ορισμένες περιοχές του κόσμου που είναι οι πιο ασταθείς και επικίνδυνες».