Η Μέρκελ εγγυάται προσωπικά για τους Τούρκους της Γερμανίας - Free Sunday
Η Μέρκελ εγγυάται προσωπικά για τους Τούρκους της Γερμανίας

Η Μέρκελ εγγυάται προσωπικά για τους Τούρκους της Γερμανίας

«Η Τουρκία έχει υποδεχτεί τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Αυτό είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι έτσι η χώρα με την μεγαλύτερη συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Συρία», δηλώνει σε συνέντευξη της στο δίκτυο εφημερίδων «RedaktionNetzwerk Deutschland», η καγκελάριος Μέρκελ σε μία εμφανή προσπάθεια να αποκαταστήσει γέφυρες με τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του, στις 15 Ιουλίου, παίρνει αποστάσεις από τη δύση. 

Περίπου δύο εβδομάδες πριν τις κρίσιμες για το πολιτικό της μέλλον, τοπικές εκλογές της 4ης Σεπτεμβρίου, η κυρία Μέρκελ, εγγυάται προσωπικά για τα τρία εκατομμύρια τούρκικής καταγωγής πολιτών της Γερμανίας, για τους οποίους λέει ότι δημιουργούν «ειδική σχέση» μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας, και αν και παραδέχεται ότι υπάρχουν απογοητευτικά παραδείγματα ανεπιτυχούς ενσωμάτωσης, διαβεβαιώνει ότι θα ήταν εντελώς λάθος να εξαχθούν από αυτό συμπεράσματα για όλους τους τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Γερμανία.

Το θέμα των προσφυγικών ροών αλλά και του αιτήματος της Άγκυρας να εκδοθούν οι οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, συζήτησαν τηλεφωνικά χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογο του,Μπιναλί Γιλντιρίμ, με πρωτοβουλία του δεύτερου.