Ο ISIS χρησιμοποιεί διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως βομβιστές - Free Sunday
Ο ISIS χρησιμοποιεί διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως βομβιστές

Ο ISIS χρησιμοποιεί διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά ως βομβιστές

Την εκτίμηση του προέδρου Ερντογάν για την ηλικία του δράστη της επίθεσης στο γάμο στο Γκαζιαντέπ της Ανατολικής 
Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, επιβεβαίωσαν πηγές του ΟΗΕ.

«Ο ανήλικος δράστης είχε ανακατευτεί με τους καλεσμένους στο γάμο και πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά που φορούσε προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό εξήντα εννέα», γράφει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες της σφαγής στο γάμο.

Παράλληλα όμως αναφέρεται σε  έγγραφο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών του ΟΗΕ και δηλώσεις της εκπροσώπου της Επιτροπής, από όπου προκύπτει ότι «ο ISIS προχωρά σε απαγωγές παιδιών τα οποία εκμεταλλεύεται ως σκλάβους του σεξ ή για βομβιστές αυτοκτονίας».

«Αυτά τα παιδιά μάλλον δεν συνειδητοποιούν καν τι κάνουν», είπε η εκπρόσωπος, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για διανοητικώς καθυστερημένα παιδιά και υπενθύμισε ότι τον περασμένο Μάρτιο ο ISIS είχε χρησιμοποιήσει ένα νεαρό αγόρι ως βομβιστή αυτοκτονίας σε επίθεση σε γήπεδο στη Βαγδάτη όπου σκοτώθηκαν 65 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας,, τον ανήλικο βομβιστή συνόδευαν δύο νεαροί που διέφυγαν μετά την έκρηξη, φωνάζοντας ότι πρόκειται να γίνει «και δεύτερη έκρηξη» και τους οποίους αναζητά η αστυνομία.