Τετραμερής Μέρκελ με Βουλγαρία- Κροατία - Αυστρία για τους πρόσφυγες αλλά χωρίς Τσίπρα - Free Sunday
Τετραμερής Μέρκελ με Βουλγαρία- Κροατία - Αυστρία για τους πρόσφυγες αλλά χωρίς Τσίπρα

Τετραμερής Μέρκελ με Βουλγαρία- Κροατία - Αυστρία για τους πρόσφυγες αλλά χωρίς Τσίπρα


Τετραμερή συνάντηση με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, της Αυστρίας, Κρίστιν Κέρν και της Κροατίας Tιομιρ Ορέσκοβιτς, αλλά χωρίς ελληνική συμμετοχή, οργανώνει σήμερα στο Μπράντενμπουργκ Σλος Μεζεμπεργκ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.
Η συνάντηση εντάσσεται υποχρεωτικά στην προσπάθεια της καγκελαρίου να μεταστρέψει την κοινή γνώμη της Γερμανίας ου της καταλογίζει ευθύνη για την διαχείριση της κρίσης με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει η δημοτικότητα τόσο της ίδιας όσο και του κυβερνητικού συνασπισμού.
Η κ.Μέρκελ αντιμετωπίζει την άλλη Κυριακή, στις 4 Σεπτεμβρίου, τις πρώτες κρίσιμες εκλογές  μετά από την αλλαγή του πολιτικού τοπίου και θεωρεί πολύ κρισιμη την ψήφο των τουρκικής καταγωγής κατοίκων της Γερμανίας.
Όμως λίγο πριν φτάσει στο Βερολίνο με συνέντευξη του στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο κ.Μπορίσοφ προειδοποιεί ότι εάν η ΕΕ  καταγγείλει τη συμφωνία με την Τουρκία, ο Ερντογάν,απέναντι στον οποίο εμφανίζεται πολυ επιφυλακτικός, θα πραγματοποιήσει την απειλή του να γεμίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Στην ίδια συνέντευξη υπεραμύνεται της απόφασης της χώρας του να οικοδομήσει φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία ενώ επαναλαμβάνει ότι η Βουλγαρία έχει μείνει μόνη στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η χώρα καθαρίζει τα σύνορά της από τις μαχητικές οργανώσεις ώστε να εμποδίσει μια νέα συρροή μεταναστών, απάντησε ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία ανακοίνωσε την πρόθεση της να κατασκευάσει και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία για την παρεμπόδιση των προσφυγικών ροών.