Οι Ciudadanos στηρίζουν κυβέρνηση Ραχόι - Free Sunday
Οι Ciudadanos στηρίζουν κυβέρνηση Ραχόι

Οι Ciudadanos στηρίζουν κυβέρνηση Ραχόι

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) του κ. Ραχόι κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2015 και τον Ιούνιο του 2016, εξασφαλίζοντας 137 έδρες. Με τις 32 έδρες των Ciudadanos, οι οποίοι ήρθαν τέταρτοι και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων (κάτω Βουλή της Ισπανίας), το άθροισμα των δυο κομμάτων δεν αρκεί για την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών. 

Το PP μαζί με την υποστήριξη του κόμματος των Καναρίων Νήσων, Συνασπισμού των Καναρίων, θα συγκεντρώσει 170 έδρες.

«Καταφέραμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις 170 έδρες έτσι ώστε η Ισπανία να έχει κυβέρνηση. Είναι ένας μεγάλος αριθμός αλλά δεν είναι αρκετός», δήλωσε ο κ. Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου στην οποία κάλεσε τα άλλα κόμματα να θέσουν τέρμα στο αδιέξοδο. 

Ο Ραχόι χρειάζεται την αποχή των κεντροαριστερών Σοσιαλιστών, οι οποίοι έχουν 85 έδρες, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Τετάρτης. Αν ο Ραχόι χάσει την ψηφοφορία της Τετάρτης, μια δεύτερη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή όπου θα αρκεί μια απλή πλειοψηφία, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση οι Σοσιαλιστές θα πρέπει να απόσχουν.