Αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ύψους 38 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ - Free Sunday
Αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ύψους 38 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Αμερικανική στρατιωτική βοήθεια ύψους 38 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ

Το νέο πακέτο προβλέπει τη χορήγηση αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, ύψους ρεκόρ τουλάχιστον 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς το Ισραήλ, ανέφεραν νωρίτερα στο πηγές με γνώση του θέματος στο πρακτορείο Reuters. Η βοήθεια ανέρχεται σε 3,8 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για δέκα χρόνια, σημαντικά αυξημένη δηλαδή από τις μέχρι τώρα χορηγήσεις που έφταναν τα 3,1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. 

Η συμφωνία  δεκαετούς διάρκειας για την χορήγηση νέου πακέτου αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ θα είναι το μεγαλύτερο πακέτο που έχει παράσχει ποτέ η Ουάσινγκτον. Η τωρινή συμφωνία εκπνέει το 2018. Μεγάλο μέρος των χορηγήσεων χρησιμοποιείται από το Ισραήλ για την αγορά αμερικανικού εξοπλισμού, οπότε σημαντικό τμήμα των κεφαλαίων επιστρέφει στις ΗΠΑ. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα πως το νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας, θα αποτελέσει μια σημαντική συνεισφορά στην ασφάλεια του Ισραήλ και θα βοηθήσει στην διασφάλιση ότι το Ισραήλ μπορεί να υπεραμυνθεί από απειλές.