Και τον γ.γ. του ΟΗΕ... έβρισε ο Ντουτέρτε! - Free Sunday
Και τον γ.γ. του ΟΗΕ... έβρισε ο Ντουτέρτε!

Και τον γ.γ. του ΟΗΕ... έβρισε ο Ντουτέρτε!

Μετά, λοιπόν, τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Ε.Ε. και άλλους, ων ουκ έστι αριθμός, στο στόχαστρο του αθυρόστομου Ντουτέρτε μπήκε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν. 

Ο Ντουτέρτε δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα να δεχθεί έλεγχο για τον τρόπο που διεξάγει στις Φιλιππίνες τον "πόλεμο κατά των ναρκωτικών" ο οποίος μέχρι στιγμής έχει βαρύ ανθρώπινο κόστος και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για παράβαση κάθε κράτους δικαίου και διεθνών νόμων. 

Ο Ντουτέρτε αποφάσισε να καλέσει τη διεθνή κοινότητα στις Φιλιππίνες για να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο, ωστόσο... η γλώσσα του τον πρόδωσε για άλλη μια φορά, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, στη δήλωσή του είπε με το γνωστό αθυρόστομο τρόπο του: 

"Προσκαλώ τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν... πώς στο δι@βολο τον λένε... Μπαν Κι Μουν", για να συμπληρώσει: "Προσκαλώ και την Ε.Ε., στείλτε τους καλύτερους δικηγόρους σας και τους εισηγητές σας στις Φιλιππίνες. Θα τους γράψω μια επιστολή για να τους προσκαλέσω να ερευνήσουν". 

Προφανώς ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ήθελε να κάνει κίνηση καλής θέλησης, ωστόσο, φαίνεται ότι η γλώσσα του δεν τον αφήνει να πετύχει τους σκοπούς του...