Η ώρα της Μελάνια Τραμπ - Free Sunday
Η ώρα της Μελάνια Τραμπ

Η ώρα της Μελάνια Τραμπ

Θα μπορούσε να γίνει η επόμενη πρώτη κυρία των ΗΠΑ. Μπορεί να το έχει πιστέψει, σίγουρα το έχει ονειρευτεί, αφού έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι θα ήθελε να λανσάρει το στιλ της Τζάκι Κένεντι αν ο σύζυγός της Ντόναλντ Τραμπ γινόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Όμως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι με το μέρος τους και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ζορίζεται τόσο, που ανακοίνωσε στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ότι η Μελάνια Τραμπ στην τελική ευθεία προς τις κάλπες της 8ης Νοεμβρίου θα δώσει δυναμικό «παρών» κάνοντας μια σειρά από ομιλίες. Η ίδια, που συμμετείχε σε αυτή την εκπομπή, έδειξε να ξαφνιάζεται, αλλά θα κάνει ό,τι της ζητήσει, γιατί αυτό κάνει από τότε που τον παντρεύτηκε, πριν από 12 χρόνια.

Λογικό είναι το επικοινωνιακό επιτελείο του Τραμπ να επενδύει πάνω της. Είναι πανέμορφη, μιλάει πέντε γλώσσες, στηρίζει τον άντρα της αποφεύγοντας να διατυπώνει η ίδια ακραίες θέσεις, μεγαλώνει τον γιο τους Μπάρον με μεγάλη αφοσίωση, είναι σικ και λαμπερή – ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει ο ρατσιστής, σεξιστής, υπερλαϊκιστής, τραμπούκος διεκδικητής της Προεδρίας των ΗΠΑ.

Στην αρχή της καμπάνιας άλλοι μίλησαν για την Κάρλα Μπρούνι της Αμερικής και άλλοι συνέκριναν τον Τραμπ με τον Μπερλουσκόνι και για το γούστο τους στις νεότερες και ωραιότερες.

Είναι φωτογενής, όταν τη βλέπει κανείς δίπλα του απορεί, αλλά η ίδια μοιάζει να έχει δώσει στον εαυτό της τις αναγκαίες απαντήσεις, απολαμβάνοντας τον ρόλο της και τη δημοσιότητά της.

Η Μελάνια Κνάους έχει κλείσει τα 45, δεν ξεχνά την καταγωγή της από τη Σλοβενία, ούτε το παρελθόν της στο μόντελινγκ, αφού υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες για να της το θυμίζουν. Ασάφεια υπάρχει σε σχέση με τις σπουδές της. Η ίδια δηλώνει πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής αλλά οι Σλοβένοι δημοσιογράφοι Μπόιαν Ποζάρ και Ιγκόρ Ομέρζα έγραψαν στη βιογραφία της πως εγκατέλειψε μετά το πρώτο έτος τη σχολή.

Μικρή σημασία έχει το τυπικό, αφού αρκεί το ουσιαστικό για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του σε σχέση με την παιδεία της. Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν αποκαλύφθηκε ότι για την ομιλία της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είχε κλέψει αποσπάσματα λόγου της Μισέλ Ομπάμα. Είναι κάπως παράξενο να αντιγράφει τη σύζυγο του απερχόμενου Αμερικανού Προέδρου, γιατί δεν έχουν απολύτως τίποτα κοινό, πέρα ίσως από τη λάμψη, αλλά και ως προς αυτό η διαφορά είναι τεράστια, αφού στην περίπτωση της Μισέλ Ομπάμα το φως έρχεται από μέσα.