Υπόθεση Ταπί: Ένοχη για αμέλεια η Κριστίν Λαγκάρντ - Free Sunday
Υπόθεση Ταπί: Ένοχη για αμέλεια η Κριστίν Λαγκάρντ

Υπόθεση Ταπί: Ένοχη για αμέλεια η Κριστίν Λαγκάρντ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ένοχη για αμέλεια επειδή δεν αμφισβήτησε την καταβολή 400 εκατομμυρίων ευρώ από το κράτος ως αποτέλεσμα διαιτησίας στον μεγαλοεπιχειρηματία Ταπί το 2008 όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας.

Παρά την καταδικαστική απόφαση οι δικαστές δεν της επέβαλαν οποιαδήποτε ποινή.  Η καταδικαστική απόφαση αφορά την έγκριση αποζημίωσης 400 εκατ. ευρώ του γαλλικού δημοσίου προς τον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, το 2008. Το δικαστήριο έκρινε ότι η τότε υπουργός Οικονομικών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν από το 2007 έως το 2011, με πρόεδρο της Γαλλίας τον Νικολά Σαρκοζί, έπρεπε να ασκήσει έφεση, ζητώντας μικρότερη αποζημίωση για τον επιχειρηματία, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του γαλλικού Δημοσίου.

Τη σύγκληση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για να εξετάσει τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση Λαγκάρντ, σε σύντομο χρόνο, ανακοίνωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας του Ταμείου Τζέρι Ράις.