Μέρκελ: Δεν έχω εύκολη απάντηση, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι - Free Sunday
Μέρκελ: Δεν έχω εύκολη απάντηση, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι

Μέρκελ: Δεν έχω εύκολη απάντηση, θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι

Φρικιαστική πράξη και τρομοκρατικη ενέργεια χαρακτήρισε η Άνγκελα Μέρκελ σε διάγγελμα της την επίθεση με φορτηγό το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο που προκάλεσε το θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 48.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για μία δολοφονία που επέφερε πολλούς θανάτους και δεσμεύθηκε ότι η πράξη θα τιμωρηθεί όσο πιο σκληρά επιτρέπει ο νόμος. «Εκατομμύρια άνθρωποι διερωτώνται: Πώς μπορούμε να ζήσουμε με αυτό που συνέβη σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά;  Ένας δολοφόνος σκότωσε τόσους πολλούς ανθρώπους, σ' ένα χαρούμενο μέρος; Σε αυτό το ερώτημα δεν έχω καμία εύκολη απάντηση. Ξέρω ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας αν επιβεβαιωθεί ότι ένα άτομο που προέβη σε αυτή την πράξη, είχε καταφύγει στη Γερμανία ζητώντας προστασία και άσυλο».

Η κυρία Μέρκελ ανακοίνωσε, επίσης, ότι μέσα στην ημέρα θα επισκεφθεί το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης προσθέτοντας ότι πολλοί από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους ενώ ευχαρίστησε, ακόμα, τις αστυνομικές αρχές διαβεβαιώνοντας για την εμπιστοσύνη στις έρευνες που διεξάγουν.

«Δεν θέλουμε να ζήσουμε με αυτό τον τρόπο. Δεν θέλουμε να ρίξει πάνω μας τη σκιά του αυτό το γεγονός. Θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι» κατέληξε η καγκελάριος.