Η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν υλικό για να εκβιάσει τον Τραμπ ή την Κλίντον - Free Sunday
Η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν υλικό για να εκβιάσει τον Τραμπ ή την Κλίντον

Η Μόσχα διαβεβαιώνει ότι δεν υλικό για να εκβιάσει τον Τραμπ ή την Κλίντον

«Το Κρεμλίνο δεν έχει στην κατοχή του ‘kompromat' για τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, διαψεύδοντας επισήμως δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, η Μόσχα διαθέτει βίντεο με το οποίο εκβιάζει τον νεοκλεγέντα Αμερικανό πρόεδρο.

Η λέξη «kompromat» που χρησιμοποίησε ο Πεσκόφ είναι όρος από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης για πληροφορίες οι οποίες συλλέγονταν σε βάρος προσώπων για να αποτελέσουν αντικείμενα εκβιασμού.

«Πρόκειται για την απόλυτη παραποίηση. Η κατασκευή ψευδών αυτού του είδους συνιστά προφανή απόπειρα να ζημιωθούν οι διμερείς μας σχέσεις πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάσσεται υπέρ μιας προσέγγισης με τη Μόσχα, ορισμένοι άνθρωποι πυροδοτούν αυτήν την υστερία", είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Το Κρεμλίνο δεν επιδιώκει να εξασφαλίσει 'kompromat'», κατέληξε ο Πεσκόφ, ο οποίος διέψευσε ότι η Μόσχα έχει στη διάθεσή της ανάλογο υλικό και για την αντίπαλο του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές Χίλαρι Κλίντον.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Ρώσοι έχουν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο νέος Αμερικανός πρόεδρος σε δωμάτιο ξενοδοχείου (φωτογραφία) να παρακολουθεί πόρνες να προβαίνουν σε σεξουαλικές πράξεις στο κρεβάτι που κοιμήθηκε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.