Ο Ερντογάν πέρασε τη συνταγματική αναθεώρηση απο τη βουλή με 343 ψήφους και μία σπασμένη μύτη - Free Sunday
Ο Ερντογάν πέρασε τη συνταγματική αναθεώρηση απο τη βουλή με 343 ψήφους και μία σπασμένη μύτη

Ο Ερντογάν πέρασε τη συνταγματική αναθεώρηση απο τη βουλή με 343 ψήφους και μία σπασμένη μύτη

Χωρίς την αντιπολίτευση υπερψηφίστηκε στην τουρκική βουλή, η πρόταση για την αλλαγή των αρμοδιοτήτων του κοινοβουλίου καθώς οι βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού, είχαν αποχωρήσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές.

Της αποχώρησης όμως είχαν προηγηθεί βίαια επεισόδια μέσα στη βουλή καθώς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατάγγειλε και προσπάθησε να  εμποδίσει την υπερψήφιση των προτάσεων για τις αλλαγές στα άρθρα 3 και 4 του συντάγματος που αφορούν στις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας.

Βίντεο που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης δείχνουν τους βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν μπουνιές, χαστούκια και κλωτσιές γύρω από το βήμα του σώματος.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΠΕ -ΜΠΕ στην Τουρκία στις συμπλοκές έσπασε η μύτη του βουλευτή Άγκυρας και αντιπροέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Φατίχ Σαχίν.

Το άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με 341 υπέρ και 139, το άρθρο 4 με 344 υπέρ και 139 κατά και το άρθρο 5 με 343 υπέρ και 7 κατά.