Συγκρουση με τη δικαιοσύνη αποφάσισε ο Τραμπ - Free Sunday
Συγκρουση με τη δικαιοσύνη αποφάσισε ο Τραμπ

Συγκρουση με τη δικαιοσύνη αποφάσισε ο Τραμπ

Τη θέση του για άμεση αναστολή της απόφασης του δικαστή από το Σιατλ με την οποία παγώνει το διάταγμα Τραμπ για έλεγχο της εισόδου στις ΗΠΑ, παρουσιάζει σήμερα στο Εφετείο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Χθες, το εφετείο αποφάσισε να παραμείνει σε ισχύ η δικαστική απόφαση που «παγώνει» το διάταγμα Τραμπ καθώς δεν έκανε άμεσα δεκτή την προσφυγή του υπουργείου Δικαιοσύνης για άμεση αναστολή της απόφασης του δικαστή του Σιάτλ.

Το δικαστήριο ζήτησε από τις δύο πλευρές, τους δικηγόρους, δηλαδή, που κατέθεσαν το αίτημα βάσει του οποίου εκδόθηκε η απόφαση στο Σιάτλ και το υπουργείο Δικαιοσύνης να καταθέσουν τις θέσεις τους προκειμένου με τη σειρά του να προχωρήσει σε λήψη απόφασης.

Στο κείμενο της προσφυγής του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με το Reuters αναφερόταν ότι η απόφαση του δικαστή βλάπτει το κοινό με το να ασκεί επιβολή στην εκτελεστική εξουσία. Στο ίδιο κείμενο προστίθεται ότι η απόφαση του δικαστή «αμφισβητεί την κρίση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά την εθνική ασφάλεια».

"Τα δικαστήρια κάνουν τη ζωή μας δύσκολη", σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος, εμφανώς ενοχλημένος από τους φραγμούς που τίθενται θεσμικά στην άσκηση των καθηκόντων του προέδρου. 

«Όταν μια χώρα δεν είναι πλέον ικανή να αποφασίζει ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να μπει και να βγει, ειδικά για λόγους ασφάλειας - μεγάλο πρόβλημα! Είναι ενδιαφέρον πως συγκεκριμένες χώρες της Μέσης Ανατολής συμφωνούν με την απαγόρευση. Γνωρίζουν ότι εάν μπουν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τότε είναι θάνατος και καταστροφή. Η απόφαση του αποκαλούμενου δικαστή, που ουσιαστικά αφαιρεί την δύναμη του νόμου σε αυτή τη χώρα, είναι γελοία και θα ανατραπεί»!, είχε γράψει προχθές στο twitter, ο κ.Τραμπ.

Οι χώρες τους πολίτες των οποίων αφορά το διάταγμα είναι το Ιράν, η Λιβύη, η Σομαλία, το Σουδάν, η Συρία, η Υεμένη και  το Ιράκ.